{ "title": "Açma Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/acma-kac-kalori.gif", "date": "21.01.2024 13:26:56", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Açma Kaç Kalori, genellikle küçük büyük herkes tarafından büyük bir keyifle tüketilen ve kahvaltıların vazgeçilmezi olarak kahvaltı sofralarımızı şenlendiren ancak karbonhidrat bir hayli yüksek olan hamur işleri arasında yer almaktadır. Vitamin açısından vücuda herhangi bir faydası bulunmuyor. Fakat bunun aksine yağ ve karbonhidrat bakımından yoğun olduğu için kilo artışına neden olmaktadır. Bir adet orta irilikteki açmanın kalori değeri 162 kalori değerine sahiptir. Bu nedenle özellikle kahvaltılarda açma yerine protein ve lif bakımından yüksek besinlerin tercih edilmesi sağlık açısından oldukça uygun olur.

Ancak diyet yapan ve fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerde bazen açma gibi hamur işlerine özlem duyabilirler. Bu özlemi gidermek ve fazla zorlanmamak için de kalori değeri norma açmalara oranla daha düşük olan diyet açma tariflerini hazırlayarak tüketebilirler. İşte sizler için kalori değeri en aza indirilerek hazırlanmış diyet açma tarifimiz.

Diyet Açma Nasıl Yapılır?

Diyet Açma Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Üzeri İçi
Diyet Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza öncelikle 4 su bardağı elenmiş tam buğday ununu yoğurma kabımıza alarak ortasını havuz şeklinde açarak ortasına 1 paket yaş mayayı ezerek ilave edelim. Üzerine 1,5 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 50 gr eritilmiş tereyağı, isteğe bağlı tuz ve 1 çorba kaşığı esmer şeker ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yoğrulan hamur ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra mayalanması için üzerini kapatarak 1 saat kadar mayalanması için beklemeye bırakalım.

Mayalanarak hacminin iki katına çıkan hamurdan 12 eşit irilikte bezeler hazırlayalım. Ardından her bir bezeyi teker teker oval şekle getirelim ve üzerine iyice bastırarak üzerine önce 1 tatlı kaşığı yumuşatılmış tereyağı sürerek üzerine 1 tatlı kaşığı kadar ezilmiş beyaz peynir koyduktan sonra rulo şeklinde saralım. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak ruloların üzerine temiz bir mutfak havlusu yardımıyla kapatarak 10- 15 dakika kadar tekrar kabarması için beklemeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda mayalanan ruloları tekrar tezgâhın üzerine alarak içindeki peynirleri dışarıya taşırmayacak şekilde uzatarak burgu veya simit şekline getirerek yağlanmış fırın tepsisine belli aralıklarda sıralayalım.

Hazır hale gelen diyet açmaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu veya susam serpiştirerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında açmalar kızarıncaya kadar pişirdikten sonra fırından çıkartarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }