{ "title": "Alabalık Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/Alabalik-Kac-Kalori-38.jpg", "date": "19.01.2024 22:04:22", "author": "nasri tanış", "article": [ { "article": "Alabalık kaç kalori, sağlıklı yaşamın değişmez nefis besin kaynağımız olan alabalığın önemi gün geçtikçe artmakta, insanın kalp damar sistemi, beyin, omurilik ve sinir sistemi için çok bir önemli besin kaynağıdır, içeriğini anlatmak gerekir ise içeriğinde görülen omega 3, 6, 9 beyin hücreleri üzerindeki sinirlerin etrafını kaplayarak dinç bir hafızaya sahip olmamızı sağlamaktadır, aynı şekilde omega serisi balık yağı asitlerinin damar içerisinde görülen kolesterol kaynaklı daralmaları yok ederek damarlardaki kan akışını normal hake getirmektedir, ayriyeten damarları dışarıdan güçlendirerek esneklik kazanmasını ve olası korku veya heyecan durumunda meydana gelecek yüksek kan basıncının damarların yıpratmasını engellemektedir. Alabalık bizlere sunmuş olduğu kalori pişirme çeşitliliğine göre ve alabalığın doğallığına göre değişmektedir, bunun yanında içerdiği protein, tiamin, niasin ve protein açısından oldukça zengin bir tuzlu ve tatlı su balığıdır. Doğal ortama göre çeşitlilik zenginliği gösteren alabalık soğuk ve tatlı sularda yetişen balıkların kalorisi diğer çeşitlerden daha çoktur fakat ülkemiz de çiftliklerde yetiştirilen alabalık daha çok yenilmektedir.

Alabalık tükettiğimizde kaç kalori alırız, Alabalık kaç kalori

Bir adet orta boy bir alabalık 160 gram gele bilmektedir. Bu miktarda alabalık tüketildiğinde 240 kalori elde etmişiz demektir. 120 gram alabalık ızgara ve fırında pişirilmesi durumunda 171 kalori elde edebiliriz. 110 gram deniz alabalığın üzerine un döküp yağda kızarttığımızda 265 kalori elde etmişi demektir. 100 gram alabalık tütsüleme yöntemi ile pişirildiğinde kalorisi aşağılara inerek 115 kalori elde edilmektedir, 105 gram alabalık buğulama yapacak olursak elde edilecek kalori miktarı ise 163 kalori olmaktadır. Balık yaklaşık 10 gün içerisinde yaklaşık olarak üç defa tüketilmesi gereken zengin bir besin kaynağıdır. Balığı tüketirken doğal ve özellikle taze olmasına önem göstermeliyiz taze balık; solungaç altlı kırmızı görüntüsü ile, pulları parlak ve nemli, parmağınızla bastırdığınızda parmak girintisinin oluşamadığı balıktır. Daha da önemi olan konu güvenirliğinden emin olduğumuz yerlerden alabalık alıp tüketmeliyiz, hatta sürekli aynı esnaftan balık aldığımızda esnaf müşteri ilişkisi sebebiyle balıkçılar taze olmayan alabalığı devamlı müşterilerine vermeyecektir. Taze alabalık bulamadınız durumlar da dondurulmuş alabalık son çaremiz olmalıdır dondurulmuş alabalık ızgara ya da fırına atma yöntemiyle pişirilmesi durumunda 135 kalori elde edebiliriz. Dondurulmuş balıklar çözüldükten sonra tekrar dondurularak hiçbir zaman tüketilmemelidir.
" } ] }