{ "title": "Altın Çörek Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/altin-corek-kac-kalori.gif", "date": "21.01.2024 02:16:54", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Altın çörek kaç kalori, içerisinde bol miktarda pekmez, üzüm ve fındık bulunduğu için sağlıklı açısından oldukça faydalı bir ekmek çeşididir. Özellikle Ruşeym bulunması nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih edilen altın çörek bilhassa sabah kahvaltılarında daha çok tercih edilmektedir. İçerisinde bulunan şekerli tadı tamamen keçi boynuzu pekmezinden almaktadır ve herhangi bir toz şeker içerisinde yer almamaktadır. Gün boyu kişinin enerji ihtiyacını karşılayabilecek potansiyele sahip olan altın çörek özellikle gelişim çağında olan çocuklar tarafından beğenilerek tüketilmektedir.

Kalorisine geldiğimizde bir tane altın çöreğin kalorisi yaklaşık olarak 164 kalori olmaktadır. Bir adet beyaz ekmeğin kalorisine baktığımızda 768 olduğunu görmekteyiz. Doyurucu özelliği fazla olmayan beyaz ekmek yerine hem sağlıklı hem de doyurucu özelliği fazla olan altın çörekleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Diyet listenize de kolaylıkla dâhil edebileceğiniz altın çörekler size sağlıklı yaşamın kapılarını aralayacaktır. Herkesin rahatlıkla tüketebileceği kaloride olan altın çörek hem az kalori olduğu hem de sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır.

Altın Çörek Besin Değeri
Altın Çörek Tarifi

Gerekli malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Unu bir karıştırma kabının içerisine eleyerek ilave edin ve orta kısmını havuz şeklinde açın. Unun ortasına kuru mamayı, zerdeçalı ve kuru üzümü ilave edip bir güzel harmanlayın. Harmanladıktan sonra tekrar havuz şeklinde açın ve sıvıyağının, pekmezin ve sütün yarısını orta kısmına dökün. Akabinde hamuru yoğurmaya başlayın ve istediğiniz kıvama gelmemiş ise içerisine kalan sıvı malzemelerden ilave edebilirsiniz. Ekmek hamuru kıvamına gelen hamuru un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alın istediğiniz şekli verip fırın tepsisine yerleştirin. Bu aşama da kullandığınız ekmek kalıplarınız var ise içerisine hazırladığınız hamuru yerleştirebilirsiniz. Kalan sıvı malzemeleri bir kâsede buluşturun ve bir fırça yardımıyla ekmek altın çörek hamurunun üzerine sürün. Hamurun üstüne bıçak veya çatal ile şekiller verip yarım saat kadar tepside dinlendirin. Bu arada hamurun mayası gelecektir. Mayası gelmiş olan ekmek hamurunu 180 derece ısıda olan fırına gönderin.
" } ] }