{ "title": "Biber Kızartması Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/biber-kizartmasi-kac-kalori.gif", "date": "19.01.2024 23:17:34", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Biber kızartması Kaç Kalori, öncelikle C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere oranla daha çok vitamin içermektedir. Ayrıca kan dolaşımını arttırıcı etkisi vardır. Biber hemen hemen her yemeğe tat veren ve olmazsa olmaz sebzeler aralarında ilk sıralarda yer alır. Özellikle domates ile birleşip sos haline getirildiği zaman pek çok meze ve yemeğe güzel bir sos olmaktadır.

Yaz aylarında daha çok yapılan biber kızartması tam anlamıyla pratik bir yaz yemeğidir. Çar çabuk yapılması ile pek çok kişinin başvurduğu biber kızartması sağlık açısından çok faydalı bir yemek değildir. Biberleri çok fazla kızgın yağda değil de az yağın içerisinde hafif kavurur gibi kızartmanız halinde daha sağlıklı olabilir. Ardından üzerine dökeceğiniz yoğurt sos veya domates sosu ile ister akşam ister öğlen menüsünde tercih edebilirsiniz.

Bir porsiyon biber kızartması yaklaşık 67 kalori içermektedir. Ancak bu aşamada biberin içerisine katılacak olan tuz miktarı, kızartılacak olan yağın cinsi ve biberlerin adedi de çok önemlidir. Biz size bu aşamada az tuzlu, fındık yağı ile kızartılmış olan bir tutam yeşil biberin kalorisini vermiş bulunduk. Siz evinizde ay çiçek yağı kullanacak iseniz ve tuzunu da biraz fazla katmak istiyorsanız tabi biber kızartmanızın kalorisi de fazla olabilir.

Bir Porsiyon Biber Kızartması Besin Değeri
Biber Kızartması Tarifi

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Biberleri kızartmaya geçmeden önce sap kısımlarını kopartın ve içerisinde bulunan pulları temizleyin. İç kısımlarını temizledikten sonra bol suda yıkayın ve kurulayın. Yağı bir kızartma tavasının içerisine alın ve ısıtın. Isınmış olan yağda biberlerin her tarafları kızarana dek pişirin. Kızartılan biberleri bir havlu kâğıt serilmiş servis tabağının üzerine alın ve bekletin. Kâğıt yağı çektikten sonra biberleri servis tabağına alın ve domates sosunu hazırlamaya geçin. Bunun için domatesi bir tavanın içerisine rendeleyin ve üzerine de bir diş sarımsağı doğrayıp ilave edin. Domates sosu suyunu çekinde biberlerin üzerine gezdirerek dökün. Yoğurdu da azcık tuz ile karıştırıp domates sosunun üzerine gezdirin ve afiyet olsun.
" } ] }