{ "title": "Çiğ Köfte Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/cig-kofte-kac-kalori.gif", "date": "19.01.2024 18:14:38", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "Çiğ köfte kaç kalori, Çiğ köfte, yağsız kıyma, ince çiğköftelik bulgur, soğan, maydanoz, soğan, birçok baharat, salça ve isot ile yapılan zengin besin içerikleriyle nefis tadıyla iştah açıcı özelliği olan bir Güneydoğu Bölgemize has, yoğurularak hazırlanan bir yiyeceğimizdir. İlk zamanlar kırmızı et kullanılarak yapılan çiğ köfte yasal düzenlemelerle etin yasaklanması sonucu etsiz yapılmaktadır. Çiğ köfte hazırlanırken servis ediliş yelpazesi oldukça geniştir. Çiğ köftenin hazırlanış biçimine göre kalorisi değişiklik göstermektedir. Buna bir örnek verecek olursak çiğ köfteyi dürümle yediğimiz zaman marulla yediğimiz zamana göre daha fazla kalori almaktayız. Aynı zamanda nar ekşisi ilave edip servis yapıldığında kalori miktarı yine artmaktadır. Biz sade çiğ köftenin kalorisini araştırıp yazdık. İlaveler kişiye göre değişiklik göstermektedir.

Çiğ Köfte Kaç Kaloridir?
Etli çiğ köftenin kalori değerinin daha düşük olmasının nedeni kıymanın tamamen yağsız tercih edilmesinden ve etsiz çiğ köftede et yerine karbonhidrat oranı yüksek olan ince bulgurun tercih edilmesinden kaynaklanmaktadır. Çiğköfte bulgur içerdiğinden dolayı yüksek miktarda lif bulundurur. Bu nedenle güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir. Grip ve nezle gibi hastalıkların daha çabuk atlatılmasını sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

100 Gram Etsiz Çiğköftenin Besin Değerleri Nelerdir?
100 Gram Etli Çiğköftenin Besin Değerleri Nelerdir?
Etli ve Etsiz Çiğ Köftenin Faydaları Nelerdir?
Çiğ Köfte Kilo Yapar mı?

Çiğ köftenin kalori oranı ne çok fazla ne de çok az kabul edilmektedir. Bulgur içerdiği için karbonhidrat oranı biraz yüksektir. Bu olumsuz durumuyken yüksek oranda lif içermesi sindirim sitemini çalıştırır ve alınan yağ miktarının emilimi sağlanmadan dışarı atılmasını sağlar. Bu özelliği nedeniyle aşırı tüketilmemesi kaydıyla kilo aldırmaz. Çiğ köfte tüketilirken kesinlikle lavaşla tüketilmemelidir. Onun yerine yeşillik kullanılmalıdır. Yeşilliğin üzerine çiğköfteler dürülerek üzerine de bir miktar limon sıkıp tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır. Bu nedenle 2-3 günde bir porsiyon çiğ köfte yenilebilir." } ] }