{ "title": "Çikolata Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/cikolata-kac-kalori.gif", "date": "19.01.2024 00:33:09", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Çikolatanın faydaları, çikolata kakaodan elde edilen bir besindir. Kakao yağmurlu ve ılık iklime sahip yerlerde yetiştirilmektedir. Kakao yağı ve tozu sağlık için önemli besinler arasında yer almaktadır. Kakao bünyesinde yağ, lif, azot gibi sağlık için faydalı mineraller barındırmaktadır. Çikolata kalori, yağ ve şeker açısından oldukça tatlı bir üründür. Bu nedenle de kilo kontrolü yapan kişilerin uzak durması gerekir. Örneğin diyet listesinde tüketilecek 1 ara öğün meyve yerine 1-2 parça çikolata yenebilir. Ancak çikolatanın bitter olanı tercih edilmelidir. 1 porsiyon çikolata ortalama 107 kalori içermektedir

100 Gram Çikolatanın Besin Değerleri
Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Damar Hastalıkları: Çikolata süt ve kakao içeren bir besindir. Kakaonun damar hastalıkları üzerinde olumlu etkileri vardır. Damarların tıkanmasına yol açan olumsuzlukları engelleyen bir etki sağlayarak kan akışını düzenler. Dolayısı ile kalp krizi riskinin önüne geçer. Çikolata aynı zamanda kötü kolesterolü düşürerek iyi kolesterolün dengede kalmasını sağlar.

Kanser: Antioksidan özelliği olan çikolatanın ana maddesi kakao kanser hücrelerinin oluşmasını engeller. Aynı zamanda kanser oluşmuş hücreler ile de savaş açar. Kanserli tedavisinden daha iyi cevap alabilmek için çikolata tüketilebilir.

Kan şekeri: Çikolatanın beyin fonksiyonlarına karşı iyi gelip gelmediği uzmanlar farklı görüşler ortaya koymaktadır. Doktor kontrolü altında çikolata tüketimi kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

Stres: Çikolatanın en önemli özelliklerinden birisi sakinleştirici etkisi ile strese karşı iyi gelmesidir. Çikolatanın sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Strese karşı çikolata tüm dünyada yaygın bir şekilde tüketilmektedir.

Bağırsaklar: Lif içeriği olan besinler böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar. Çikolatanın lifli yapısı bağırsakların daha düzenli ve verimli çalışmasını sağlar. Böbreklerde taş ve kum oluşumunu önleyici etkisi vardır. Ayrıca çikolata bağırsak kanserine karşı vücudu korur.

Cilt Sağlığı: Çikolatanın cilt üzerinde de birçok olumlu etkisi vardır. Bu sebepten dolayı da cilt bakımı için hazırlanan birçok maskede çikolata kullanılmaktadır.

Felç: Çikolata tüketmeyen kişilerin tüketenlere oranla kansere yakalanma riski daha fazladır.

Beyin Sağlığı: Kan akışının beyne düzenli bir şekilde gerçekleşmesi beyin fonksiyonları bakımından çok önemlidir. Beyne düzenli olarak gerçekleşen kan akışı beynin ihtiyaç duyduğu oksijeni sağlar. Çikolatanın beyne kan akışını destekleyici etkisi vardır.

Görme Fonksiyonları: Çikolata beyne düzenli olarak kan akışının gerçekleşmesine yardımcı olurken görme sağlığını koruyucu etki sağlar.
" } ] }