{ "title": "Güllaç Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/gullac-kac-kalori.gif", "date": "21.01.2024 07:23:29", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Güllaç kaç kalori, güllaç üzeri fıstık tozu ya da nar ile süslenen Ramazan ayına özgü bir tatlı tarifidir. Güllaç hazır güllaç yaprakları kullanılarak hazırlanmaktadır. Güllaç yaprakları yapımı un, mısır nişastası ve su ile hazırlanmaktadır. Hazırlanan yapraklar yanmaz bir tava ile kurutularak yapıma hazır hale getirilmektedir. Güllaç malzemeleri, güllaç yaprakları, süt, gül suyu ve şekerdir. Şeker süt ile kaynatılarak tepsiye dizilen yaprakların her katına kaynatılan karışım dökülür. Orta kata dövülmüş ceviz içi serpilir.

En son kata gül suyu ve kalan sütlü karışım dökülür. Tatlı bir süre dinlendirilerek şerbetini çekmesi beklenir. Şerbetini iyice çeken tatlı artık hazırdır. Servis anında nar taneleri ya da fıstık tozu ile süslenir. Diyet yapanlar ya da şeker hastaları güllaç çok şekerli bir tatlı olduğu için uzak durması gereken bir tatlı çeşididir. Ancak tatlının yapımında toz şeker yerine tatlandırıcı kullanılabilir.

1 Dilim Cevizli Güllaç Değerleri

1 dilim güllaç ortalama 235 kaloridir
Diyet Güllaç Tarifi
Nasıl Yapılır?

Süt uygun bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Üzerine tatlandırıcı eklenir. 1 tane güllaç yaprağı tepsiye yerleştirilir. Güllaç yaprağının üzerine 1 kepçe kaynamış sütten dökülür. Diğer yaprak tekrar tepsiye kırılarak yerleştirilir. İkinci kata dövülmüş ceviz serpilir. Güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Son kata gül suyu ve kalan süt dökülür. Hazırlanan güllaç şerbetini çekmesi için 2 saat kadar buzdolabında bekletilir. Servis anında kare şeklinde kesilerek üzeri fıstık ya da nar taneleri ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }