{ "title": "Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/haslanmis-nohut-kac-kalori.gif", "date": "19.01.2024 05:50:34", "author": "ezgi kılıç", "article": [ { "article": "Haşlanmış nohut kaç kalori, haşlanmış nohudun kaç kalori olduğu kilo vermek için diyet yapan kişilerin merak konusuyken aynı zamanda nohut yemeğini seven ve nohudu kuruyemiş olarak tüketen kişilerinde merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Nohudun birçok faydası bulunmaktadır. Sadece tadı ile değil yararları ile oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Nohut yapılan su ciltte kullanıldığı zaman ciltte bulunan sivilcelerin giderilmesinde oldukça fayda sağlamaktadır. Nohudun haşlandığı su sivilceler üzerine sürüldüğünde hem sivilcelerin hem de ciltte oluşan lekelerin yok olmasına neden olmaktadır. Akciğerler için oldukça yararlı bir besin kaynağıdır. Nohut kadar nohudun suyu da oldukça faydalıdır.

Nohut suyu aç karna içildiği zaman cinsel gücü arttırmaktadır Nohut içeriğinde bulunan mineral ve vitaminler sayesinde dişte oluşan ağrılara iyi gelmekte ve bu ağrıları ortadan kaldırmaktadır. Nohut diş ağrılarına iyi geldiği gibi aynı zamanda diş eti hastalıklarına da iyi gelmekte ve iyileşmelerini sağlamaktadır. Aynı zamanda nohut vücutta oluşan yaralara iyi geldiği gibi yine sırt ağrılarına çok iyi gelmektedir. Haşlanmış nohut vücutta oluşan ödemler için oldukça yarar sağlamaktadır. Haşlanmış nohut dalak ve karaciğer tıkanmalarında ve yemek aralarında yenmesi oldukça faydalıdır. Nohut ile yapılan her türlü yemek, nohudun her türü bağırsakların yumuşamasına yardım etmektedir. Özellikle nohudun bir türü olan kara nohut oldukça faydalıdır.

Nohut içeriğinde protein, kalsiyum, magnezyum, çinko ve demir mineralleri bulundurmaktadır. Nohut tanelerinde bulunan dış kısım çok yüksek miktarda kalp ve damar sağlığını korur. Aynı zamanda kolesterolü düşürür ve özellikle de kan şekerini düzenleyen bir posa içermektedir. Nohudun iç kısımları nişasta içermektedir fakat dış kısmında posa olmasından dolayı nişastanın kana karışmasını yavaşlatmaktadır. Bundan dolayı sağlıklı beslenmeye yardımcı olmaktadır. Nohut doymamış yağ asitleri içermektedir. Nohut dış kabuğu sindirilemeyen posa içerdiği için kalsiyum ve demir emilimi bakımından oldukça düşüktür. Nohut doğru pişirilir ve yeterli miktarda ıslatılırsa tanelerin etkisi kaybolur ve demir ile kalsiyum bağlayıcı etkisini kaybeder.

B ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan bu besin B12 için ciddi bir kaynak değildir. Leblebi şeklinde de tüketilmesi oldukça yararlıdır. Nohudun içinde bulunan proteinden daha fazla yararlanmak için diğer tahıl türleri ile tüketilmelidir.

Haşlanmış Nohut Kaç Kaloridir?
" } ] }