{ "title": "İşkembe Çorbası Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/iskembe-corbasi-kac-kalori.gif", "date": "20.01.2024 18:48:50", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
İşkembe Çorbası Kaç Kalori, tüketilen çorbalar içerisinde severek içilen ve oldukça leziz çorbalar arasında gelir. Ancak işkembe çorbasının içeriğinde yüksek oranda kolesterol ve yağ barındırması nedeni ile diyet yapan kişiler ve kilosunu dengede tutmak isteyenler işkembe çorbası tüketiminde sınırlı olmaları ve işkembe çorbasını ev usulü kendileri hazırlamalıdır. Evde hazırlama esnasında kullanılacak malzemelerin kalori değerleri düşük olanları seçmeleri oldukça önem taşımaktadır. İşkembe çorbası piştikten sonra üzerine dökülmesi gereken tereyağının en aza indirilmesi veya mümkünse hiç yağ kullanılmaması kalori değerini oldukça düşüreceği için daha da hafif ve sağlıklı olacaktır. İşkembe çorbasını kolesterol rahatsızlığı olan kişiler tarafından oldukça dikkatli tüketilmesi ya da hiç tüketmemeleri gerekir. İşkembe çorbası bir çorba kasesi yani kepçe hesabı 100 gr olarak 139 kalori değerine denk gelmektedir. Ayrıca orta irilikte bir çorba kasesi 150 gr olarak hesaplanırsa çorbanın kalori değeri 210 kaloriye denk gelmektedir.

Ev Usulü Kalorisi Düşük İşkembe Çorbası

Ev Usulü İşkembe Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak ev usulü işkembe çorbamızın hazırlığına temizlenmiş işkembeyi önce bol sıcak suyla ardından ise bol soğuksu yardımıyla iyice temizleyerek yıkayalım. Ardından güzelce yıkanmış işkembeyi uygun bir tencereye alarak üzerini 1-2 parmak aşıncaya kadar su ilave ederek ocağa koyarak kaynamaya bırakalım. İşkembe kaynadıktan sonra kaynayan suyunu süzdürerek işkembeyi tekrar iyice yıkayarak basınçlı tencereye yerleştirdikten sonra tekrar işkembenin üzerini aşacak kadar su ilave ederek ocağa koyalım. Basınçlı tencerede yaklaşık olarak 1-1,5 saat kadar kaynayarak yumuşayıncaya kadar pişin işkembeyi ocaktan alarak ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.

Bu sırada bizde çorbamızın terbiyesini hazırlayalım. Çukur bir kâseye 2 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı un ve yarım su bardağı su ilavesiyle terbiyeyi iyice çırparak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayarak bir kenarda bekletelim. Ardından ılıyan işkembeleri kesme tahtasına çıkartarak istediğimiz irilikte doğrayarak tekrar işkembe suyunun içine atarak bir iki taşım daha kaynamaya bırakalım.

Kaynamakta olan işkembe çorbasının üzerine hazırladığımız terbiyeyi azar azar ilave ederek karıştıralım ve terbiye ile birkaç dakika kadar daha kaynatarak tencereyi ocaktan alalım. Servis esnasında sirke, limon ve sarımsak sosunu arzu ettiğiniz miktarlarda ilave ettikten sonra çorbanın üzerine bolca kırmızı pul biber serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }