{ "title": "Izgara Tavuk Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/izgara-tavuk-kac-kalori.gif", "date": "19.01.2024 19:00:56", "author": "Emre Ekmen", "article": [ { "article": "Izgara Tavuk Kaç Kalori, Kuş türüne bağlı olan tavuklar beyaz et tüketimi denildiğinde ilk akla gelen ve en baş sırada olan çiftlik hayvanı türüdür. Tavuk etinin hem sağlıklı hem lezzetli olması ve ekonomik yönden de kırmızı etten daha uygun olması kırmızı ete göre daha çok tercih edilmesini sağlamaktadır. Ancak tek başına tavuk eti, kırmızı etin insan vücuduna sağladığı yararları sağlayamamaktadır. Tavuk eti de kırmızı etin sağlayamadığı birtakım şeyleri insan vücuduna sağlamaktadır. Tavuk eti çinko, fosfor, magnezyum ve demir mineralleri açısından çok zengin bir besin maddesidir. İçerisinde bulunan selenyum mineralleri cilt ve saç güzelliği konusunda zengin bir mineral olup, yapıcı özellikler sergilemektedir. Tavuk eti içerisinde A ve B grubu vitaminlerini bulundurmaktadır. Vitaminlerce de çok zengin bir besin maddesidir. Bilinen özelliklerinden bir diğeri ise yüksek protein değeridir. Hayvansal protein olarak besin değeri oldukça zengindir. Ortalama 100 gram tavuk etinin içerisinde 25 ile 30 gram hayvansal protein bulunmaktadır.

İçeriğinde bulunan hayvansal proteinler sayesinde insandaki kas yapısı gelişimini destekler. Kas gelişimini destekleyen içerikleri bünyesinde bulunduran bu besin kasları güçlendirdiği gibi direncini ve dirayetini arttırır. Düzenli şekilde tüketilen tavuk eti, insanda bağışıklık ve sindirim sistemini kuvvetlendirir, vücutta bulunan hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Tavuk eti tüketiminin bedenen alınan yaralarda yaraların kapanma hızına pozitif bir etkisi olduğu ve olumlu etki sağladığı söylenmektedir. Bedenen alınan hasarların çabuk toparlanması ve yaraların hızlıca iyileşmesi tavuk etinin içerisinde bulunan çinkonun zenginliğinden kaynaklanmaktadır. Fazla tüketimi kolesterolü yükseltebildiği gibi kalorisi yönünden de fazlaca tüketimi vücuda zarar verebilir. Kızartma yerine ızgara hali daha az kalorili olsa da ızgara tavuğun kalorisi de yabana atılmamalıdır.

Izgara Tavuğun Kalori ve Besin Değerleri Nelerdir?

Tavuğun kalorisi diğer et türlerine göre biraz daha düşüktür. Ama tabi tavuğunda fazla tüketilmesi kalori patlamasına sebep olabilir. Karbonhidrat bakımından fakir olduğu için diğer et türlerinin kalorisinin altında kalmaktadır. Bir porsiyon ızgara tavuk yaklaşık olarak 200 gramdan oluşmaktadır. 200 gram tavuğun kalori değeri ise 426 (Kcal) kaloridir. Yabana atılmayacak bir kalori değeri bulunan tavuğun 100 gramında 0.1 gram karbonhidrat, 28 gram protein ve 11.23 gram yağ bulunmaktadır. Besin değerlerinden de görüldüğü gibi yağ bakımından zengin karbonhidrat bakımından fakirdir. Proteince ise aşırı bir zenginliği bulunmaktadır.

Izgara Tavuk Kalori Bakımından Kilo Yapar mı?

Tavuk beyaz etlerin en üstündeki bir besin maddesidir. İçerisinde bulunan hayvansal yağların fazlalığından dolayı dikkatli tüketilmelidir. Tüketimine dikkat edilmez ve aşırı tüketilir ise yağlanmalara ve kilo alımlarına sebep olur. Bu yağlanmalar ve kilo alımları insan hayatını ve insanların yaşayışlarını etkilediği gibi insan sağlığını da olumsuz etkileyip tehlikeye sokar. Aşırı tüketimi genç ya da yetişkin bireyler de obezite rahatsızlığını gün yüzüne çıkartabilir.

Izgara Tavuğun Kalori Bakımından Zararları ve Faydaları Nelerdir?

Aslında tavuk etinin hem zararı hem de faydası vardır. Fazla tüketimi sonrasında alınan kaloriler eğer egzersizlerle ve sporla enerjiye çevrilmezse yağlanmalara ve kilo alımına neden olur. Alınan bu kilolar obezitenin başlangıç hareketi olabilir çünkü tavuk etinin içerisinde bol miktarda hayvansal yağ bulunmaktadır. İçinde bulunan hayvansal yağ oranının fazlalığı fazla tüketimlerde kalp rahatsızlıklarına ve damar tıkanıklığına neden olabilir. Bunların haricinde kolesterolü de yükseltebilir. Fakat içerisinde bulundurduğu protein, potasyum, fosfor, demir ve çinko mineralleri bakımından da oldukça zengindir. Proteinler insandaki kas yapısını kuvvetlendirir ve kas gelişimi destekler. Pişirme yöntemlerinden ızgara diğer pişirme yöntemlerine göre daha sağlıklı bir seçimdir. İçerisinde bolca bulunan protein sayesinde sindirimi hızlandırıp, kolaylaştırır. İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu mineralleri vücut yapısına katar ve dengeler.
" } ] }