{ "title": "Kabak Çekirdeği Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/kabak-cekirdegi-kac-kalori.gif", "date": "19.01.2024 11:37:03", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kabak çekirdeği kaç kalori, kabak çekirdeği ay çekirdeği kadar olmasa da en faza tüketilen yemişlerin başında gelir. Besin değeri yüksek olan kabak çekirdeği sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Çinko ve demir mineralleri bakımından zengin bir içeriğe sahip olan kabak çekirdeği sağlıklı yağlar olan omega-3 yağ asitlerince de zengin bir kaynaktır. Kabak çekirdeği kalorili bir o kadar da yağ bakımından zengin bir yemiş olduğu için özellikle kilo kontrolü yapan kişilerin özenli tüketmesi gerekir. 100 gram kabak çekirdeği yaklaşık 446 kalori içermektedir. Kabak çekirdeğinin faydalarından yararlanmak için haftada en fazla 3-4 gün bir avucu geçmeyecek şekilde tüketilmelidir. Bu ölçülerden fazla kabak çekirdeği tüketmek kilo alımına yol açabilir.

100 Gram Kabak Çekirdeğinin Besin Değerleri Nelerdir?

100 gram kabak çekirdeği 446 kalori içermektedir
Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Çinko Minerali: Kabak çekirdeği çinko bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. 1 avuç kabak çekirdeği tüketmek günlük çinko ihtiyacının yaklaşık %20'sini karşılamak için yeterli olur. Çinko mineralinin bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır. Ayrıca uyku problemleri, hafıza sorunları, hücre büyümesi, cilt sağlığı, göz sağlığı, yaraların iyileşmesi ve pek çok konuda çinko mineralinin önemi büyüktür. Çinko eksikliğinde vücutta halsizlik, soğuk algınlığı gibi hastalıkların daha sık oluşma ihtimali yüksektir. Yine depresyon, sivilce ve öğrenme bozukluğu gibi problemler çinko eksikliği nedeni ile oluşum gösterebilir.

Kilo Verme: Kabak çekirdeği kalori oranı yüksek bir yemiş olduğu için diyet yapan kişilere önerilmemektedir. Ancak kabak çekirdeği ölçülü bir şekilde tüketildiğinde kilo verme sürecine katkıda bulunabilir. Protein bakımından zengin olan kabak çekirdeği tokluk süresini uzatarak daha geç acıkmaya yardımcı olur. Diyet yapan kişiler günde 15 gramı geçmeyecek şekilde kabak çekirdeğini gönül rahatlığı ile tüketebilir.

Omega-3: Kabak çekirdeği omega-3 yağ asitleri bakımından iyi bir kaynaktır. Vücut kendiliğinden omega-3 üretemediği için gerek duyulan omega-3 kabak çekirdeği tarafından karşılanabilir. Omega-3 depresyon, kireçlenme, astım gibi pek çok hastalığa karşı vücudu koruyucu görev üstlenmektedir.

Menopoz Belirtileri: Kabak çekirdeğinin menopoz döneminde oluşan şikâyetleri hafifletici etkisi vardır. Özellikle ateş basması, eklem ağrıları ve terlemeye karşı iyi gelen bir yemiştir.

Uyku Düzeni: Kabak çekirdeğinin uyku kalitesini arttırıcı etkisi vardır. Kabak çekirdeği uyku problemi yaşayan kişilerin tedavisinde önerilmektedir. Gece yatmadan birkaç saat önce 1 avuç kadar kabak çekirdeği tüketmek rahat bir uykuya yardımcı olabilir.
" } ] }