{
"title": "Kabak Yemeği Kaç Kalori?",
"image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/kabak-yemegi-kac-kalori.gif",
"date": "19.01.2024 09:46:09",
"author": "Meftune Akpolat",
"article": [
{
"article": "
Kabak yemeği kaç kalori, lezzetli ve sağlıklı yemek çeşitlerinden biri olan kabak yemeğinin kalorisi içinde kullanılan malzemelere göre değişim gösterebilir. Salça, domates, sıvıyağ ve dereotu kullanılarak hazırlanan kabak yemeğinin bir porsiyonu yaklaşık 250 kaloriye denk gelmektedir. Fakat içerisinde kullanılan, salça, yağ gibi malzemelerin ölçülerine bağlı olarak yemeğin kalori değeri artabildiği gibi azalabilir.
Çiğ kabağın yaklaşık 100 gramı 40 kalori kadardır. Kabak yemeğinin kalorisini arttıran malzeme sıvıyağdır. 1 çorba kaşığı sıvıyağ yaklaşık 120 kaloriye denk gelmektedir. Zayıflamak için uygulanan diyet programlarında kabak yemeği diyetisyenler tarafından önerilen bir yemektir. 100 gram kabak günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık %27'sini karşılayabilmektedir.
Kabağın Faydaları Nelerdir?
Kabak içerisinde herhangi bir zararlı doymamış yağ ve kolesterol barındırmamaktadır.
Kabızlığa karşı iyi gelir.
Vücudu kolon kanserine karşı koruma altına alır.
Diyet yemeği olarak iyi bir lif kaynağıdır.
Kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
Karaciğerin yağ asidi üretimini önleyici etkisi vardır.
Aterosklerız başlangıcını önler.
Bağırsakların daha sağlıklı ve aktif çalışmasını sağlar.
İçeriğinde fazlaca A vitamini, B2 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini, C vitamini barındırır. Ayrıca çinko, magnezyum, demir ve bakır gibi minerallerce zengin bir kaynaktır.
Kalp krizi, astım, romatizmal artrit ve kan bozukluklarına karşı iyi gelir.
Ciltte oluşan yara tarzı hastalıklara karşı iyi gelir.
Kuru soğan ve sarımsağın kabuğu soyularak incecik doğranır. Sıvıyağ ufak bir tencereye alınarak doğranan soğan ve sarımsak kavrulur. Domatesin kabuğu soyularak kavrulan malzemelerin üzerine doğranır. Domates suyunu bırakana kadar pişirilir. Kabakların kabuğu kazındıktan sonra boylamasına dörde bölünüp küp-küp doğranır. Ocakta pişen malzemelerin üzerine eklenir. Malzemelere yarım su bardağı su, tuz, nane eklenerek tencerenin kapağı kapatılıp, ocağın altı kısılır. Kabak yumuşayınca tencere ocaktan alınır. Dereotu incecik kıyılarak pişen kabak yemeğine eklenir. Diyet kabak yemeği servis için hazır.