{ "title": "Kadınbudu Köfte Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/kadinbudu-kofte-kac-kalori-9398.jpg", "date": "20.01.2024 07:45:21", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Kadın Budu Köfte Kaç Kalori, Türk mutfağının geleneksel ve en leziz köfte çeşitlerinden bir tanesidir. Kadınbudu köftesi değişik et türlerinden yapılmaktadır. Bu nedenle köftenin besin ve kalori değerleri de haliyle değişiklik göstermektedir. Ancak kadınbudu köfte yapımında şayet yağsız kıyma kullanılırsa daha sağlıklı, kalori değerinin düşmesi nedeni ile kilo alınımına sebep olmayacak bir besin şekline gelir. Ancak köfte yapımı yağlı kıyma kullanılarak hazırlanırsa kalori değeri artacağından dolayı istenmeyen kilo artışlarına neden olabilmektedir.1 porsiyon kadınbudu köfte hemen hemen 180 gr civarındadır ve bu miktarda yaklaşık olarak 635 kalori içermektedir

Kadın Budu Köftenin Zararları ve Faydaları Nelerdir: Genellikle herkes tarafından yaz kış hazırlanarak sofraları süsleyen ve oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilen bu köfte çeşidi oldukça yüksek protein içerme özeliğine sahip olduğundan dolayı vücudun protein ihtiyacını kolaylıkla karşılayabilme özeliği nedeni ile fazla tüketilmemesine dikkat edilmelidir.

Diyet Kadın Budu Köfte Tarifi

Diyet Kadın Budu Köfte İçin Gerekli Malzemeleri
Diyet Kadın Budu Köfte Nasıl Yapılır?

Diyet kadınbudu köfte hazırlığımıza ilk olarak karıştırma kabımıza 2 çorba kaşığı yulaf kepeğini alarak başlayalım. Ardından yulaf kepeğinin üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave ederek kepeği ıslatalım. Islanan kepek tıpkı kısırlık bulgurda olduğu gibi kepek sıcak suyu çekip şişene kadar beklemeye bırakalım. Kepek kabarırken bizde 1 adet kuru soğan ve 2-3 diş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim. Daha sonra küçük bir tavaya 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek ocağa koyarak yağın ısınmasını sağladıktan sonra üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsakları ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine yarım kg yağsız kıymamızın yarısını ilave ederek kıyma bıraktığı kendi suyunu çekinceye kadar kavuralım. Üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, ince kıyılmış yarım demet maydanoz ve isteğe bağlı tuz ilave ederek kıymalı karışımı karıştırarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Ardından kavrulmuş kıyma soğuduktan sonra ıslatılmış yulaf kepeğinin üzerine ekledikten sonra kalan kıymanın yarısını da ilave ederek karışımı iyice karıştırarak yoğuralım. Yoğrulan köftelik harçtan iri parçalar kopartarak yassı köfteler hazırlayalım. Ardından 1 adet yumurtayı bir çatal yardımıyla iyice çırptıktan sonra köfteleri yumurtaya arkalı önlü bulayarak önceden ısıtılmış teflon yapışmaz tavada çevirerek kızarıncaya kadar pişirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Diyet kadınbudu köfte tarifimizin malzemeleri ile yaklaşık olarak 10 tane iri köfte çıkıyor. Diyet köfteyi günlük kepek ihtiyacınıza göre sayısını ayarlayarak tüketebilirsiniz. Sıcak sıcak tüketilmesinin yanı sıra soğuk tüketimi de oldukça lezzetli olmasından dolayı yanınızda taşıyarak istediğiniz zaman ara öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz.
" } ] }