{ "title": "Keçiboynuzu Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/keci-boynuzu-kac-kalori.gif", "date": "20.01.2024 07:53:38", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Keçiboynuzu kaç kalori, keçiboynuzu yağlar, karbonhidrat, sodyum, selenyum, potasyum ve magnezyum başta olmak üzere birçok mineral bakımından iyi bir kaynaktır. Aynı zamanda A ve C vitamini içeriği ile vücudun gerek duyduğu vitaminler bakımından da zengin bir içeriğe sahiptir. Genellikle Akdeniz ülkelerinde üretimi yapılan keçiboynuzu enerji bakımından muhteşem bir kaynaktır. Keçiboynuzu tatlı bir besindir. Yaklaşık 100 gram kadar keçiboynuzu 254 kalori içermektedir.

Keçiboynuzunun Besin Değerleri Nelerdir?
Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu farklı versiyonları ile özellikle kış aylarında tüketimi yapılan mucizevi olarak nitelendirilebilen bir besindir. Kış aylarında daha çok oluşum gösteren astım, bronşit ve soğuk algınlığına bağlı gelişen diğer hastalıklara karşı faydalı olduğu savunulmaktadır. Antioksidan bakımından zengin bir içeriğe sahip olan keçiboynuzu metabolizmayı hastalıklara karşı koruyucu bir etki sağlamaktadır.

Kolesterol ve Yüksek Tansiyon: İçeriği sayesinde birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olarak tüketilebilir. Yapılan bilimsel çalışmalara göre keçiboynuzunun kolesterole karşı iyi geldiği kanıtlanmıştır. İçeriğinde yer alan lifler ve besin içeriği sayesinde Kötü kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Yine bilimsel çalışmalara göre keçiboynuzunun yüksek tansiyona karşı da iyi geldiği ispatlanmıştır.

Sindirim Sistemi: Keçiboynuzunun içeriğinde yer alan beta-karoten adlı madde vücuttaki serbest radikaller ile savaşıcı bir görev üstlenmektedir. Lifli yapısı sayesinde mideyi kuvvetlendirici etkisi vardır. Midenin sağlıklı ve düzen içinde fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı olarak mideyi birçok hastalığa karşı korumaktadır. Antioksidan etkisi ile bağırsaklarda enfeksiyon oluşumunu engeller ve bağırsak kanseri riskini azaltır.

İshal: Sindirim sistemi için çok faydalı olan keçiboynuzu sindirim sistemine bağlı olarak gelişebilecek bazı problemlere karşı da iyi gelir. Bu problemlerden en sık karşılaşılanı ishaldir ve keçiboynuzunun ishali önleyici etkisi vardır. İshale yakalanan çocuk ya da yetişkinler keçiboynuzunu gönül rahatlığı ile ishal tedavisinde kullanabilir.

Akciğer Kanseri: Keçiboynuzunun vücut için en önemli etkisi vücudu özellikle akciğer kanserine karşı korumasıdır. Keçiboynuzu vücutta kansere yol açabilecek faktörleri en aza indidir. Sigara ya da alkol tüketimi nedeni ile vücuda alınan zararlı maddeleri yok etmeye yardım eder ve akciğeri hastalıklara karşı korur.

Alerjik Hastalıklar: Keçiboynuzunun antibakteriyel ve analerjik etkisi vardır. Çok amaçlı bir antioksidan olması nedeni ile özellikle solunum yolunda oluşan zararlı bakterileri yok edici özellik sağlar. Dolayısı ile zararlı bakteriler nedeni ile oluşabilecek hastalıklara karşı vücudu korur. Alerjik astım başta olmak üzere birçok alerjik rahatsızlıklara karşı doğal bir şifa kaynağıdır.

Astım ve Bronşit: Keçiboynuzunun astım nöbetlerini yatıştırıcı etkisi vardır. Aynı zamanda bronşite karşı da iyi geldiği bilinmektedir. Solunum yollarında oluşabilecek tıkanıklığın giderilmesi için kullanılabilir. Çocuklarda solunum yolu hastalıkları için kullanıldığında yetişkinlere oranla daha çabuk sonuç alınabilir.

Grip: Keçiboynuzu antioksidan yönünden iyi bir kaynak olduğu için doğal bir antibiyotik olarak kullanılabilir. Özellikle kış aylarında daha çok oluşum gösteren ve bulaşıcı özelliği olan grip rahatsızlığına karşı çok faydalıdır. Gribe yol açabilecek virüsleri yok ederek vücudu grip benzeri hastalıklara karşı koruyucu görev üstlenir.

Öksürük: Keçiboynuzu özellikle şiddetli öksürüklere karşı kullanıldığında öksürüğün hafiflemesine yardımcı olur. Öksürüğe yol açan serbest radikalleri ve enfeksiyonları yok edici özelliği vardır.

Cinsel İstek: Keçiboynuzu muhteşem bir enerji kaynağıdır. Cinsel arzuyu arttırıcı etkisi vardır. Aynı zamanda iktidarsızlığa karşı da etkili olduğu düşünülmektedir. Sperm sayısının az olduğu vakalara keçiboynuzu kürü önerilmektedir.
" } ] }