{ "title": "Kek Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/kek-kac-kalori.gif", "date": "21.01.2024 17:17:12", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kek kaç kalori, kalori cetveli son zamanlarda en çok konuşulan konulardan biridir. Özellikle kilo kontrolü yapılıyorsa tüketilen her şey ayrıntılı bir şekilde hesaplanarak tüketilmelidir. Kalori hesabı yaparak zayıflamak isteyen kişilerin aldığı kaloriden daha fazlasını yakması gerekir. Aksi halde kalori hesabı yapılsa da kilo verilemez. Kilo vermek için alınan kaloriden fazlasının harcanması gerekir. Alınan kaloriden fazlasını harcamak için, haraketli bir yaşam tarzı, spor alışkanlıkları ve sağlıklı beslenme şarttır.

Öğünlerini düzenli ayarlayamayan ve tükettiği gıdanın kaç kalori olduğunu bilmeyen kişiler için kalori cetveli çok önemlidir. Özellikle günlük hayatta, ara öğünlerde ya da atıştırmalık olarak ufak keklerin yeri başkadır. Boyutu ne kadar ufak olsa da içerdiği kalori miktarı önemlidir. Kek çay saatlerinin vazgeçilmez parçası, çat kapı gelen misafirler için pratik bir kurtarıcı, okul dönüşü çocuklar için harika bir atıştırmalık olabilir. Kek bir nevi hamur işleri arasında en vazgeçilmez parçalardandır.

Kekin kalori miktarını hesaplayabilmek için içeriğinde kullanılan malzemeler dikkate alınmalıdır. Kekin yapımında kullanılan malzemelere göre kekin kalori değeri farklılık gösterebilir. Örneğin çikolatalı kek, meyveli keklere nazaran daha fazla kalori içerir. Kekin içinde kullanılan yumurta ve yağ miktarı yine kekin kalori oranını büyük ölçüde değiştirir. Çünkü yağ ve yumurta kalori bakımından zengin besinler arasındadır. Yine keke hazırlarken yağlı süt ya da yoğurt yerine light süt ve yoğurt tercih edilmelidir ya da süt ve yoğurt yerine sadece su kullanılarak da kek hazırlanabilir. Bu sayede kekin kalori değeri daha düşük olur. Kişi kilo problemi yaşıyorsa ve hareketsiz bir yaşam tarzına sahipse kek hazırlarken kullanılan malzemeler göz önünde bulundurulmalıdır.

Kek Çeşitlerine Göre Kalori Değerleri
Diyet Kek Tarifi

Malzemeleri
Hazırlanışı: Çukur bir kabın içine yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır. Yumurta beyazları karıştırıcı yardımı ile kremşanti kıvamı alıncaya kadar çırpılır. Yumurta sarıları ayrı bir kabın içinde çatal ile iyice çırpılır. Yumurta sarısının üzerine malzeme listesinde tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Malzemeler iyice karıştıktan sonra yumurta beyazı bir kaşık yardımı ile malzemelerin üzerine ilave edilerek hafif karıştırılır.

Fırın kabına yağlı kâğıt serilerek hazırlanan kek hamurundan bir kaşık yardımı ile alınıp, yağlı kâğıdın üzerine dizilir. Bu aşamada şekilli kalıplarda kullanılabilir. Keke lezzet katmak için üzerlerine ceviz içi ya da hafif badem serpiştirilebilir. Tüm hamur bittikten sonra fırın 180 dereceye ayarlanır ve kek fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişirilerek fırından alınır. Yanında 1 fincan çay ile servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }