{ "title": "Kuru Pasta Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/kuru-pasta-kac-kalori.gif", "date": "20.01.2024 18:48:37", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kuru Pasta Kaç Kalori, Tatlı veya tuzlu olarak hazırlanan ve kremasız çörek anlamına gelen kuru pasta özellikle pek çok farklı çeşidiyle pastane vitrinlerini süslemesinin yanın sıra ev hanımları tarafından da birçok değişik lezzetli türleri yapılabilmektedir. Kuru pastanın kalori değerleri tatlı ve tuzlu olarak hazırlanması sonucunda farklılıklar gösterebilmektedir. Örneğin tuzlu kurabiye 1 adeti yaklaşık olarak 75 kalori değerindedir. Ayrıca kuru pastanın değişik bir çeşidi olan tatlı kuru pastanın 1 adetin kalori değeri ise 100 kaloriye kadar çıkabilmektedir.

Tuzlu Kuru Pasta Tarifi

Tuzlu Kuru Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tuzlu kurabiye hazırlığımıza öncelikle karıştırma kabımıza oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılmış margarini ekleyerek başlayalım. Ardından margarini elle mıncıklayarak ezerek üzerine 2 çay bardağı sıvı yağ, yumurta ve 1 çay bardağı yoğurt ilave edilerek karışımı iyice karıştıralım. Üzerine 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek iyice karıştırarak üzerine azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde ederek kurabiye hamurunu 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Daha sonra dinlenen hamurdan ufak ufak parçalar alarak kurabiye şekli vererek yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizelim. (Eğer kurabiye kalıplarınız varsa değişik şekiller vererek kalıp yardımıyla minik kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.) Kurabiye hamuru tükenene kadar aynı şekilde kurabiyeler hazırladıktan sonra kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı ve mavi haşhaş serpiştirelim. Fırınımızı önceden 175 derecede ısıttıktan sonra kurabiyeleri fırına vererek üzerleri kızarana kadar pişirerek fırından alıp ılıdıktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Tatlı Kurabiye Tarifi

Tatlı Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Tatlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tatlı kurabiye hazırlığımıza ilk olarak 1 paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini karıştırma kabımıza alarak üzerine 6 çorba kaşığı pudra şekeri ilave ederek yağ ve pudra şekeri krema kıvamı alıncaya kadar elimizle ezelim. Üzerine yumurta sarısı, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek karışımı iyice harmanlayalım. Üzerine unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yoğrularak yumuşak ele yapışmayacak kıvam alan hamurumuzun üzerini kapatarak 1 saat kadar buzdolabına koyarak dinlendirelim.

Verilen sürenin sonunda hamurumuzu dolaptan çıkartalım. Ayrıca yumurta akı ve 1 kâse kadar Hindistan cevizini tezgâhın üzerine alarak hazırlayalım. Kurabiyeleri pişireceğimiz tepsiye yağlı kâğıt yayalım. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra dinlenen hamurdan ufak parçalar alarak avuç içimizde yuvarlayarak top şekline getirdiğimiz hamuru önce yumurta akına sonrasında ise Hindistan cevizine batırarak iyice bulayalım. Hazırladığımız kurabiyeyi yağlı kâğıt serilmiş tepsiye belli aralıklarda dizelim. Hazır hale gelen kurabiyemizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Tatlı kurabiyelerimiz iyice soğuduktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }