{ "title": "Leblebi Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/leblebi-kac-kalori.gif", "date": "20.01.2024 07:53:32", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Leblebi kaç kalori, leblebi nohuttan elde edilen sağlıklı bir besin kaynağıdır. Nohut kökenli olduğu için sağlık açısından oldukça faydalı vitamin ve mineraller içerir. Kalsiyum, demir, bakır, sodyum ve potasyumun yanı sıra A, C ve E vitaminleri bakımından da zengin içeriğe sahiptir. Leblebi sindirim sistemi için faydalı olan besin lifleri bakımından da iyi bir kaynaktır. Leblebinin nohuda bakarak tek dezavantajı işlem gördüğü için bazı niteliklerini kaybetmesidir. 160 gram kadar leblebi ortalama 269 kalori içermektedir

160 Gram Leblebinin Besin Değerleri Nelerdir?
160 Gram Leblebinin Vitamin Değerleri
160 Gram Leblebinin Mineral Değerleri
Leblebinin Faydaları Nelerdir?

Açlığa Karşı Leblebi: Kilo vermek için diyet yapan kişiler için leblebi harika bir alternatiftir. Leblebi kilo vermeye yardımcı olan bir besindir. Diyet yapanlar açlık yaşamamak için leblebi tüketebilir. Leblebinin uzun süre tok tutucu etkisi vardır.

Kolesterole Karşı Leblebi: Günlük düzenli olarak 1 çay bardağı kadar leblebi tüketmek kolesterol seviyesinin dengede kalmasını sağlar. Bu etkisi ile kalp krizi ve inme gibi olasılıkları en aza indidir.

Kalp Sağlığına Karşı Leblebi: Yapılan araştırmalara göre leblebinin kalp sağlığını koruyucu etkisi vardır. Aynı zamanda içeriğinde bulunan çözünür lifler kalp sağlığına ciddi anlamda katkıda bulunur.

Sinir Sistemine Karşı Leblebi: Bünyesinde barındırdığı amino asitler ve serotonin adlı madde sinir sistemi için oldukça önemlidir. Düzenli leblebi tüketerek stres ve depresyona karşı iyi gelir. Aynı zamanda düzenli leblebi tüketmek hafıza ve bellek sağlığı için de faydalıdır.

Bağışıklık Sistemi ve Leblebi: Demir bağışıklık sistemini olumlu yönde etkileyen bir mineraldir ve leblebi demir bakımından oldukça zengindir. Düzenli leblebi tüketerek bağışıklık sistemi için önemi büyük olan demir ihtiyacı karşılanarak, bağışıklık sistemi hastalıklara karşı korunabilir.

Kadın Hastalıkları ve Leblebi: Leblebi birçok kadın hastalığına karşı faydalı bir besin kaynağıdır. İçeriği nedeni ile özellikle göğüs kanserine karşı vücudu korur. Ayrıca Menopoz döneminde açığa çıkabilecek şikâyetlerin hafiflemesine yardımcı olur.

Diyabet ve Leblebi: Leblebi tam anlamı ile olmasa da kısmen kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olur. Lif içeriği sayesinde vücuda alınan besinlerin daha kolay parçalanmasına yardımcı olarak, sindirimi rahatlatır. Leblebi diyabet hastaları için tavsiye edilen bir besindir.

Kansere Karşı Leblebi: Leblebinin kanseri iyileştirici bir özelliği yoktur. Ancak içerdiği lifler özellikle kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Leblebi içerisinde yer alan lifler ve yağ asitleri kolon tarafından rahat bir şekilde emilerek enerjiye dönüşür. Bu sayede kolon hücrelerinin sağlığı korunabilir.

Sarılık ve Leblebi: Yine leblebinin direkt arılığa iyi geldiğini söylemek mümkündür. Düzenli şekilde leblebi tüketerek sarılık riski en aza indirilebilir ya da sarılığa yol açabilecek sorunlar bloke edilebilir.

Böbrek Taşları ve Leblebi: Leblebinin böbrek taşı oluşumunu engelleyici etkisi vardır. Düzenli olarak leblebi tüketimi sayesinde böbrek taşı oluşum riski en aza indirilebilir.
" } ] }