{ "title": "Makarna Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/makarna-kac-kalori.gif", "date": "19.01.2024 21:19:46", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Makarna kaç kalori, öncelikle makarna su, durum buğdayı ve tercihe göre yumurta ilave edilerek yapılan bir yemek türüdür. Çoğunlukla kolay yemek yapmak isteyen veya acelesi olan kişilerin daha çok tercih ettikleri makarna çabuk yapılan bir yemek türü olduğu için pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Unun ve suyun birleşimi sonucunda elde edilen hamura şekiller verilerek üretilen makarnanın evde yapılması da bir o kadar mümkündür.

Evde makarna yapılması için öncelikle açılan veya şekil verilen hamurun kurutulması gerekir. Kuruduktan sonra ise kaynayan suyun içerisinde normal makarna gibi pişirilebilir. Böylelikle saklama koşulları gereğince daha sağlıklı olacaktır. Makarnanın pişirilmesinde veya üzerine ilave edilecek malzemelerin miktarına ve çeşidine göre kalori içermektedir. Sade haşlanmış ve üzerine bir yemek kaşığı tereyağı ilave edilmiş bir porsiyon makarnanın kalorisi 330 şeklinde olmaktadır. Besin değeri ise:
Makarna çeşitleri göre kalori cetveli
Makarnaların kalorisi tamamen içerisinde kullanılan ek malzemelerin kalori ayarına göre değişim göstermektedir. Örneğin kıymalı makarnanın içerisine dahil edeceğiniz kuru soğan veya fazladan bir yemek kaşığı tereyağı makarnanın kalorisinin yükselmesine sebebiyet verebilir. Yukarıda verilen makarnaların kalorilerini göz önünde bulundurarak kendinize uygun gördüğünüz makarnayı hazırlayıp afiyetle tüketebilirsin. Bu aşamada eğer kilo vermek istiyor ve kendinize uygun bir diyet reçetesine tabi kalıyorsanız kullanacağınız makarnanın kepekli olmasına özen göstermelisiniz. Böylelikle daha az kalorili makarna hazırlayabilirsiniz. Size verdiğimiz kalori değerleri tamamen normal makarnanın pişirilmesi ile alakalı olmaktadır. Bunun için kepekli makarna tercih ettiğiniz halde makarnanızın kalorisini de azaltmış olursunuz.

Diyet Makarna Tarifi

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Makarnayı pişireceğiniz tencerenin içerisine su ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladığında ise makarnaları tencereye alın ve pişmeye bırakın. Makarnalar pişerken siz de bu arada domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve bir yanmaz tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile pişirin. Pişmiş olan domateslerin içerisine salçayı ilave edip bir dakika daha kavurun. 2 diş sarımsağı rendeleyip domates sosunun içerisine ilave edin ve baharatları da ekleyip güzel bir şekilde harmanlayın. Diğer tarafta pişmiş olan makarnayı süzgeç ile süzüp üzerine bir su bardağı soğuk su ilavesi yapıp ilk sıcaklığı alın. Pişmiş olan makarnanın üzerine hazırladığınız sosu dökün ve karıştırın. Son olarak makarnaların üzerine ince kıyım yapılmış maydanozları ekleyin ve servis tabakların alıp sunum yapın. Arzu ederseniz domates sosunu makarnayı servis tabaklarının üzerine aldıktan sonra da ilave edebilirsiniz. Sunum tercihi tamamen size kalmıştır.

Afiyet olsun.
" } ] }