{ "title": "Midye Dolma Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/midye-dolma-kac-kalori.gif", "date": "19.01.2024 18:48:08", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Midye dolma kaç kalori, çoğunlukla denize yakın bölgelerde aperatif olarak satılan midye dolma evde de rahatlıkla yapılmaktadır. Ancak bunun için midye bulmanız gerekecektir. Denize uzak olan yerlerde bulunması zor oldukça zordur.

Bir tane midye dolmanın kalorisi yaklaşık 26,7 olmaktadır. Ancak bir kere yedikten sonra kendinizi tutamayıp birkaç tane daha yiyebilirsiniz. Tabi bu durumda da kalorisini arttırmış olursunuz. Kilonuza dikkat ediyorsanız eğer midye dolma yerken dikkatli olmanız gerekecektir. En fazla 3 veya 4 tane midye dolması yemeniz sizin için yeterli olabilir.

Midye Dolma Gerekli Malzemeleri
Midye Dolma Nasıl Yapılır?

Maydanoz ve dereotu temizlenip ince kıyım yapılır ve kuru soğanları da rendelenip bir kâseye alınır. Sıvıyağı bir tavanın içerisine alıp ısıtılır ve üzerine fıstıklar ilave edilip hafif şekilde kavrulur. Fıstıkların üzerine de yıkanmış olan pirinçler ilave edilir ve birkaç dakika kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Pirinçlerin üzerine iki su bardağı dolusu kaynar su ilavesi yapılıp tencerenin kapağı kapatılır ve pişirilir.

Pişmiş olan pirinçlerin üzerine temizlenmiş kuş üzümü, ince kıyım yapılmış yeşillikler, baharatlar, tuz ve rendelenmiş kuru soğan ilave edilip karıştırılır. Temizlenmiş olan midyelerin iç kısımlarına hazırlanılan iç harç ilave edilir ve kapatılır. Bu arada midyeler eğer temizlenmiş ise yaklaşık 30-35 tane midyeyi geniş bir tencerenin içerisine alıp üzerine tuz serpiştirilir. Bu şekilde birkaç saat bekletilir ve sürenin ardından bıçak ile kazınıp temizlenir.

Midyelerin iç kısımlarında yer alan tüylü yerler kesilir ve güzel bir şekilde yıkanır. Temizlendikten sonra hazırlanılan iç harç midyelerin içlerine doldurulur ve kapatılır ve tencereye yerleştirilir. Midyelerin üzerlerine plastik olmayan bir tabak kapatılır ve 1,5 su bardağı su ilavesi yapılıp yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir. Sürenin ardından tencerenin altı kapatılır ve suyunu çektikten sonra üzerine bir kadeh bardağı ölçüsünde kırmızı şarap gezdirilir. Şarap ilavesinin ardından ocağın altını açılıp birkaç dakika daha pişirilir ve üzerine bol limon sıkılıp servis tabaklarına alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yeşillik ve limon ile sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }