{ "title": "Milföy Hamuru Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/milfoy-hamuru-kac-kalori.gif", "date": "19.01.2024 17:03:55", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Milföy hamuru kaç kalori, milföy hamuru pratik, lezzetli ve bir o kadar kolay börek yapılabilecek bir hamur türüdür. Milföy hamurunun yağ oranı oldukça fazla olduğu için tüketimi pek tavsiye edilmemektedir. Ancak çat kapı gelen misafirler için adeta bir kurtarıcı olarak kullanılabilir. Yağlı bir hamur olduğu için kalori değeri de oldukça yüksektir. Kalori değeri hamurun iç harcı için kullanılan malzemelere göre de değişim gösterebilmektedir. 1 porsiyon milföy hamuru yaklaşık 187 kalori içermektedir. Yapılışı oldukça kolay olduğu için hanımların en fazla tercih ettiği börek hamurudur. İçerisinde birçok malzeme kullanılabilir. Diyet yapanlar için iç harcında sebze ya da yağsız peynir kullanılması tercih edilmelidir.

Milföy hamuru neredeyse her markette hazır bir şekilde bulunmaktadır. Hamur yoğurma ve açma derdinden kurtaran lezzetli bir hamur türüdür. Dondurulmuş olarak satıldığı için kullanmadan 15 dakika kadar önce buzluktan çıkartılarak düz bir zeminde çözülmesi beklenmelidir. Hamur çözüldükten sonra içine istenilen malzemeler koyularak genellikle muska şeklinde katlanıp, fırın kabına dizilir. Yağlı bir hamur oluğu için iç malzemede mümkün olduğunca yağ kullanılmamaya özen gösterilmelidir. Tepsiye dizilen böreklere yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. Hamur piştiğinde kat kat açılır.

Milföy Hamurundan Börek Tarifi

Malzemeleri
Üzeri için
Nasıl Yapılır?

Milföy hamurları buzluktan çıkartılarak düz bir zemine serilip, yumuşayıncaya kadar bekletilir. Çukur bir kabın içine süt, ceviz, şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır. Tekrar üzerine yumurta beyazı, kakao, galeta unu ve vanilya eklenerek çırpılır. Tezgâhın üzeri hafif unlanır ve milföy hamurları merdane ile teker teker hafif açılır. Hazırlanan iç harçtan orta kısmına çapraz bir şekilde yerleştirilir. Hamur muska şeklinde katlanır. Ardından hamur yarım ay şekline getirilir.

Yumurta sarısı ufak bir kâsenin içine alınarak üzerine 1 çorba kaşığı su eklenip iyice çırpılır. Hazırlanan milföy börekleri yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Son olarak üzerlerine bolca toz şeker serpiştirilip 200 derecelik fırına verilir. Altı üstü piştikten sonra fırından alınır ve ilk sıcaklığını attıktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }