{ "title": "Poğaça Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/pogaca-kac-kalori.gif", "date": "21.01.2024 02:56:14", "author": "Lale Bulduklu", "article": [ { "article": "Poğaça kaç kalori, Özellikle iş kadınları sabah 15 dakika daha fazla uyuyabilmek için kahvaltı yapmadan çıkıp iş yerinde poğaça ile kahvaltı yapmayı tercih ediyorlar. Kimi de sabah kahvaltısını poğaça ile yapmaktan keyif alıyor. Bu nedenle poğaça oldukça fazla çeşidiyle sık tüketilen bir kahvaltılıktır. Sabah simit kafeden iki adet poğaça yanında da bir bardak çay sipariş verip ayaküstü kahvaltı yapmak bazen evde yapılan kahvaltıdan bile büyük keyif veriyor.

Poğaça hamur işi olduğu için diyet yapan kişiler veya formunu korumak isteyenler poğaça yerken acaba poğaçanın kalorisi ne kadardır diye düşünmeden edemiyorlardır. Bu makalede poğaçanın kalorisinin ne kadar olduğu hakkında bilgi verip poğaçanın vücut sağlığına etkisi hakkında kısaca bilgi vereceğiz. Poğaçalar pastanelerde genellikle 60 gram olarak çıkıyor ve çok değişik malzemeleri ile hazırlanıyor. Peynirlisi, kıymalısı, patateslisi ve zeytinlisi gibi değişik iç harcı ile yapılan poğaçaların kalori miktarları iç harçlarına göre değişmektedir. Bu nedenle poğaça çeşitlerine göre kalori araştırması yaptık. Aşağıdaki veriler 60 gram olan poğaçalara göre ayarlanmıştır. Bir poğaça 60 gram kabul edilmiştir.

Bir Adet Sade Poğaçanın Besin Değerleri Nelerdir?
Poğaçanın Malzemeleri
Poğaçanın Tarifi

Bir paket mayayı, şekeri ve ılık suyu koyalım. Bir süre sonra şeker eridikçe maya köpürüp kabarcıklar çıkaracaktır. Maya köpürdükten sonra karışımın içerisine yoğurt, sıvıyağı, yumurtayı ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Ardından bir elimizle karıştırırken diğer elimizle azar azar unu ilave edelim. Kulak memesi sertliğinde bir hamur kıvamı olduğunda yoğurmayı bırakalım ve bir örtü ile üzerini örterek 30 dakika ile bir saat arası dinlenmeye bırakalım.

Poğaçanın kalori miktarı düşük olsun diye sade poğaça hazırlıyoruz. Hamurumuz hazır hale geldikten sonra küçük parçalar halinde koparıp yuvarlak bir şekil verip üzerine hafif bastırarak önceden yağladığımız tepsiye dizelim. Tüm hamurları aynı şekilde dizdikten sonra yumurta sarısını bir fırça ile poğaçaların üzerine yayalım ve isteğe göre susam veya çörek otu serpip 180 derecelik ısıya gelmiş olan fırında pişirelim.

" } ] }