{ "title": "Şekerpare Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/sekerpare-kac-kalori.gif", "date": "21.01.2024 04:49:59", "author": "Lale Bulduklu", "article": [ { "article": "Şekerpare kaç kalori, Şekerpare un ve irmikten yapılan ve çoğu kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir şerbetli tatlı türüdür. Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında eksik etmediğimiz şekerpare tatlısının kolay yapılışı nedeniyle son yıllarda Ramazan sofralarından eksil edilmeyen baklavanın yerini almıştır. Baklava yapmak zahmetli bir iş olduğu için ona göre daha kolay hazırlanan şekerpare tatlısı iftar sofralarını süslemektedir. Bu tatlının çok tercih edilmesinden dolayı artık marketlerde de kurutulmuş şekerpare tatlıları marketlerde de bulunmaktadır. Bize düşen sadece kurutulmuş şekerpareyi alıp şerbetini hazırlayıp servis etmektir.

Şekerpare tatlısı kaç kalori?

100 gram şekerpare tatlısı 274 kalori içermektedir. Her şerbetli tatlının kalori miktarının yüksek olduğu gibi bu tatlının da kalori miktarı yüksektir. Bu nedenle diyet yapan kişiler bu tatlıdan uzak durmalılar. Kolesterol bakımından da yüksek değer içerdiği için şeker hastalarına kesinlikle önerilmez. A vitamini bakımından oldukça zengin olan şekerpare tatlısının bir tanesi ortalama 90 kalori içermektedir.

100 Gram Şekerpare Tatlısının Besin Değerleri Nelerdir?
Şekerpare Tatlısının Malzemeleri

Şekerpare Kaç Kalori Hamuru için
Şerbeti için
Şekerpare Tatlısının Tarifi

Şerbeti sıcak olarak dökeceğimiz için ilk olarak hamurunu hazırlıyoruz. Oda sıcaklığındaki margarini, sıvıyağı ve yumurta akını bir kaba alıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Ardından irmiği, kabartma tozunu ve şekeri ekliyoruz. En son olarak azar azar unu ilave ediyoruz ve hamurun kulak memesi kıvamını alana kadar yoğuruyoruz. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlıyoruz ve üzerine hafif bastırarak oval şekil veriyoruz. Fırın tepsisinin içerisine biraz yağ dökerek hazırladığımız hamurları tepsiye diziyoruz. Hazırlanan hamurların üzerine yumurta sarılarını fırça ile sürüyoruz. Fırının derecesini 200 dereceye ayarlayıp ısının artmasını bekliyoruz. Isı 200 derece olunca fırını tepsiye sürüp şekerpare hamurunu pişiriyoruz.

Şekerparenin kalori miktarının yüksek olmasının ana nedeni hazırlayacağımız şerbettir. Hamur pişerken şerbeti hazırlamaya koyuluyoruz. Bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatalım. Kaynamak üzereyken limonu sıkıp 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirelim. Bu arada hamur piştikten sonra ilk sıcağını atmasını bekledikten sonra şerbeti tepsinin üzerine dökelim ve soğumaya alalım. Şerbeti hamur iyice çektikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.
" } ] }