{ "title": "Şinitzel Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/şinitzel-kac-kalori.gif", "date": "19.01.2024 05:11:51", "author": "Lale Bulduklu", "article": [ { "article": "Şinitzel kaç kaloridir? Şinitzel, dana veya tavuk etinin üzerine galeta ununun bulanmasıyla kızartılmış halidir. Kızartmak suretiyle pişirilen bir yemek türü olduğu için Yüksek miktarda kalori ve kolesterol içermektedir. Aynı zamanda yüksek oranda A vitamini içeren şinitzel besleyici ve doyurucu bir yemektir. Galeta ununu satın almak yerine kendiniz evde hazırlayabilirsiniz. Her evde bayatlayıp atılan ekmek bulunmaktadır. Bayat ekmekleri kurutup iki defa robottan çektiğiniz taktirde galeta unu olmaktadır. Böylelikle evdeki ekmeklerin israf olmasının da önüne geçmiş olursunuz. Şinitzel veya köfte gibi yemekler yapacağınızda kullanabilirsiniz.

Şinitzel Kaç Kaloridir?

Şinitzel kızartılarak yapılan bir yemek türü olduğu için kalori değeri de yüksektir. Bir porsiyon 100 gram şinitzel 364 kalori içermektedir. Yüksek kalorisinden dolayı formunu korumak isteyenlere ve diyet yapanlara kesinlikle tavsiye edilmez. Üstelik şinitzelin kolesterol seviyesinin yüksek olmasından dolayı diyabet hastaları da uzak durmalılardır.

100 Gram Şinitzelin Besin Değerleri Nelerdir?
Şinitzelin Malzemeleri
Garnitürü İçin Malzemeleri
Şinitzelin Tarifi

İlk olarak masanızın üzerine bir yayvan kap alın ve sütü, sodayı, karabiberi ve tuzu yayvan kabın içerisine alın. Etleri kap içerisine yatırın ve her yerinin süt ile ıslanmasını sağlayın. Bir süre yumuşadıktan sonra çıkarın ve önce una, ardından yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız için şinitzelin kalori değeri yüksek olacaktır.

Şinitzeliniz kızarırken bir taraftan garnitürünü hazırlayın. Patatesleri soyun ve dilimleyin. Başka bir kaba unu, tuzu ve karabiberi alın. Peyniri çatalla ezin ve üzerine galeta unu ekleyin ve karıştırın. Dilimlenen patatesleri yıkamadan unun üzerine atın ve ardından yumurtaya bulayın. En son olarak da peynirli harca buladıktan sonra kızgın yağa dökün ve kızartın. Havuçları ve karnı baharı da kızgın yağda kızarttıktan sonra şinitzelin yanında servis edebilirsiniz. Dilerseniz konfile et yerine tavuk göğsüyle de şinitzel yapabilirsiniz.
" } ] }