{ "title": "Tavuk Izgara Kaç Kalori?", "image": "https://www.kaloriler.gen.tr/images/tavuk-izgara-kac-kalori.gif", "date": "21.01.2024 11:30:19", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Tavuk ızgara kaç kalori, tavuk eti diyet yapan kişilerin her zaman kurtarıcı olarak gördüğü bir protein kaynağıdır. Kırmızı etle kıyaslandığında, tavuk eti daha az kalori içermekte ve yağ oranı daha az olmaktadır. İçeriğinde bulunan çinko, demir, fosfor, potasyum ve vitaminler açısından zengin olan tavuk etinin kolesterol bakımından yüksek olduğu dikkate alınmalıdır. Protein içeriğiyle sindirimi kolaylaştıran, ihtiyaç duyulan mineralleri dengeleyen bir özelliğe sahip olan tavuk eti de dengeli bir şekilde tüketilmelidir.

Tavuk eti farklı şekillerde pişirilerek menülerde yer alabilir. Haşlama, kızartma ya da ızgara olarak pişme şekilleri vardır. Izgara şeklinde tüketilen tavuk etinde daha fazla yağ bulunmaktadır. Tavuğun bazı bölümleri daha yağlı olduğundan, ızgarada bunlar tercih edilir. Örneğin tavuk kanat, tavuk budu ızgaraya uygundur. Ancak yağ oranı yüksek olduğundan sağlık açısından daha olumsuz etkileri olur. Bu nedenle tavuk ızgaranın aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Buna rağmen tavuk etinin en ideal pişirme yöntemi ızgara yapılmasıdır.

Tavuk ızgara kaç kaloridir?

Tüketilen bir porsiyon tavuk ızgara yaklaşık 200 gram kadardır. Bunun kalori değeri ise 426 kaloridir. Diyet yapan kişiler bu değeri göz önüne alarak, tavuk ızgarayı menülerine ilave edebilir. Ancak tavuğun çok yağlı olan kısımlarındaki kalori değerleri daha fazladır. Buna diyet yapılırken dikkat edilmesi gerekir.

Tavuk ızgara besin değerleri nelerdir?

Izgara olarak pişirilen tavuk etinin 100 gramında olan besin değerleri;
Tavuk etinin kalorisinin azaltılması için, öncelikle derisinin tüketilmemesi gerekir. Bu nedenle tavuk ızgara olarak pişirildiğinde derisi çıkarılırsa, alınacak enerji miktarı yani kalori değeri daha az olur. Tavuk etinde en az kalori tavuk göğüste bulunur. Ancak göğüs eti yağsız olduğundan ızgara yapılması için pek uygun görülmez. Bunun yerine tavuk budu ve tavuk kanadı ızgara pişirme yöntemiyle daha fazla tercih edilir.
" } ] }