Taze fasulye kaç kalori, taze fasulye Türk mutfağında yaygın bir şekilde pişirilen sağlıklı bir sebzedir. Özellikle diyet yapanlar için haftada 4-5 gün tüketilmesi önerilmektedir. Vitamin, mineral ve antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bu özelliği ile sağlıklı yaşam ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır.
Taze Fasulyenin Besin Değerleri (110 gram)
- Kalori: 35
- Protein: 2 gram
- Lif: 3.
7 gram
- Omega 6: 25.3 miligram
- Omega-3: 39.6 miligram
- Potasyum: 230 miligram
- Fosfor: 41.8 miligram
- Magnezyum: 27.5 miligram
- Kalsiyum: 40.7 miligram
- C vitamini: 17.9 miligram
- A vitamini: 759 IU
Taze fasulye kilo vermek için kullanılan ve bu anlamda mükemmel etkileri olan bir sebzedir. Zayıflama üzerindeki etkisi kalorisinin düşük olduğundandır. 100 gram kadar taze fasulye yaklaşık 30 kalori içermektedir. Yağ oranı yok denecek kadar azdır. Doymuş yağ içeriğinde hiç bulunmamakta, doymamış yağ ise eser miktarlarda bulunmaktadır.
Taze fasulye diyet lifi yönünden de zengin bir besin kaynağıdır. Bu özelliği sayesinde hazmı kolaylaştırıcı etki sağlamakta ve metabolizmayı hızlandırarak vücudun daha fazla enerji harcamasını sağlamaktadır. Kabızlık sorununa karşı taze fasulye bitkisel çözüm olarak kullanılabilir. Sindirim sistemini rahatlatıcı ve vücudu kolan kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
Kolesterol hastalığı için taze fasulye en doğru reçetelerden biridir.
İçeriğinde bulunan diyet lifleri başka besinler tarafından alınan kötü kolesterolün kana karışmadan vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
İçeriğinde bol miktarda A vitamini bulunmaktadır. A vitamini bakımından zengin olan yeşil fasulyenin cilt üzerinde de olumlu etkileri vardır. Cilt ve göz sağlığı için haftada en az 1 defa tüketilmelidir. İçeriğinde yer alan antioksidanların serbest radikaller nedeni ile oluşabilecek zararlı etkileri en aza indirici etkisi vardır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici ve yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır.
Taze Fasulyenin Diğer Faydaları Nelerdir?
- A, B12, C ve K vitaminleri ve fosfor, manganez, kalsiyum, potasyum bakımından çok iyi bir kaynaktır.
- Vücut yorgunluğunu giderici etkisi vardır.
- Kalp dostu bir sebzedir.
- Böbreklerde oluşan kum ve taşın kolaylıkla düşmesine yardımcı olur.
- Bronşit, astım ve akciğer hastalıklarına karşı faydalıdır.
- Yüksek oranda demir ihtiva eder.
- Migren ağrılarına karşı tedavi edici özelliği vardır.
- Romotoid artrit ve osteoartrit rahatsızlıklarına karşı faydalıdır.
- Hamilelik döneminde bolca tüketimi tavsiye edilmektedir.
- Kan şekerini düşürücü etkisi vardır. Bu özelliği ile diyabet hastaları için uygundur.
- Stres ve sinirlere karşı faydalıdır.
- Zehirlenme vakalarından sonra tüketilmelidir. Taze fasulye zehirlenmelerden sonra iyileşme sürecini kısaltır.