Kurabiyeler, özellikle diyet yapan bireyler için genellikle önerilmeyen yiyecekler arasında yer alır. Ancak, sağlıklı bir diyet programında tüm yiyeceklerden tamamen vazgeçmek doğru bir yaklaşım değildir. Beyaz un yerine esmer un kullanarak hazırlanan kurabiyeler, daha düşük kalori içeriği ile diyet sürecini destekleyebilir. Bu sayede, kurabiye özlemi de giderilebilir. Kepekli yani esmer un, çeşitli hamur işleri için kullanılabilir. Diyet Sürecinde Tatlı Krizleri Diyet sürecinde, bazı dönemlerde tatlı krizine girmek oldukça yaygındır. Diyet tariflerle hazırlanan kurabiye, kek ve tatlılar, tatlı krizlerini bastırmak ve diyete sadık kalmak için idealdir. Kalorisi düşük ve içerisinde kuru meyve ya da kuru yemişler bulunan kurabiyeler, enerji ihtiyacını karşılayarak diyet sürecinizi daha keyifli hale getirebilir. Kepekli Unun Faydaları Kepekli un, sindirimi kolay olduğu için mide şişkinliğine yol açmaz ve kurabiyelere ekstra bir lezzet katar. Kepekli un ile hazırlanan düşük kalorili kurabiyeler, sadece kilo vermek isteyenler için değil, aynı zamanda sağlıklı beslenmek isteyenler, çocuklarına ve misafirlerine sürpriz yapmak isteyenler için de uygundur. Diyette Dikkat Edilmesi Gerekenler Diyette, mide şişkinliğine yol açan, sindirimi zor ve kalorisi yüksek gıdalardan uzak durmak önemlidir. Diyete destek amacıyla, yağ yakıcı özelliği olan bitki çayları da abartıya kaçmadan tüketilebilir. Aşağıda tarifini vereceğimiz düşük kalorili kurabiye ile diyet sürecini daha kolay geçirebilirsiniz. Bu kurabiye, önceden hazırlanıp buzdolabında saklanabilir ve tatlı krizlerinde tüketilebilir. Bir tane orta boy kurabiye yaklaşık 255 kalori içermektedir. Diyet yaparken beyaz un ile hazırlanmış kurabiyeden iki tane yenebilir. Kalorisi Düşük Kurabiye Tarifi Malzemeler
Nasıl Yapılır? Çukur bir kabın içine yumurta, fındık yağı, pekmez ve su ilave edilerek karıştırılır. Malzemelerin üzerine kabartma tozu, vanilya ve yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilinceye kadar karıştırılır. Son olarak üzerine kuru üzüm ve tarçın eklenip homojen bir şekilde yoğrulur. Hazırlanan hamur 5 dakika kadar dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde şekil verilir. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilerek hazırlanan kurabiyeler aralıklı olacak şekilde sıralanır. Fırın 190 dereceye ayarlanarak ısınmış fırına kurabiyeler verilir. Yaklaşık 20 dakikada kurabiyeler pişecektir. Kalorisi düşük kurabiye artık servis için hazır. Afiyet olsun. |