Gün Kurusu Nedir? Gün kurusu, kayısının kurutulmuş haline verilen isimdir. Yaz aylarında dalından koparılan kayısı meyveleri, güneşin karşısında toprak üzerine serilerek doğal yollarla kurutulur. Bu işlem, gün kurusunun sarı kayısıdan farklı olarak organik olmasını sağlar. Kükürtleme işlemine tabi tutulmadan kurutulduğu için ilaç niteliği taşır. Birçok hastalığın doğal tedavisinde, doktorun verdiği ilaçların yanında veya tek başına destekleyici olarak tüketilmektedir. Gün kurusu oldukça lezzetlidir ve besin değeri oldukça yüksektir. Vücutta oluşabilecek hastalıkların riskini azaltan ve kabızlık problemi yaşayan kişilerin doğal yoldan tedavisinde kullanılan bir besindir. Gün Kurusunun Besin Değeri ve Faydaları Gün kurusu, A vitamini, C vitamini, potasyum, demir, folik asit ve özellikle lif açısından oldukça zengindir. 4 tane gün kurusu, 1 tane meyve yerine geçmektedir. Gün kurusu, özellikle fazla kilo sorunu yaşayan kişilerin dikkatli ve bilinçli bir şekilde tüketmesi gereken bir besindir. Gün kurusu:
Devamlı olarak yorgun, halsiz ve bitkin hisseden kişilere de gün kurusu tüketmeleri önerilmektedir. Kişiye enerji sağlayan gün kurusu, genel olarak günlük hayatta daha güçlü ve dinamik olmasına fayda sağlar. Böylece kişinin yaşam kalitesini artırır ve günlük işlerin aksamamasına yardımcı olur. Gün Kurusunun Kalori Değerleri Gün kurusunun kalori değerleri, gramına göre değişiklik göstermektedir:
|