Keçiboynuzu, yağlar, karbonhidrat, sodyum, selenyum, potasyum ve magnezyum başta olmak üzere birçok mineral bakımından zengin bir kaynaktır. Aynı zamanda A ve C vitamini içeriği ile vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminler açısından da zengin bir içeriğe sahiptir. Genellikle Akdeniz ülkelerinde üretilen keçiboynuzu, enerji bakımından mükemmel bir kaynaktır. Keçiboynuzu tatlı bir besindir. Yaklaşık 100 gram keçiboynuzunda 254 kalori bulunmaktadır. Keçiboynuzunun Besin Değerleri Nelerdir?
Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir? Keçiboynuzu, farklı versiyonları ile özellikle kış aylarında tüketilen mucizevi bir besindir. Kış aylarında daha çok ortaya çıkan astım, bronşit ve soğuk algınlığına bağlı gelişen diğer hastalıklara karşı faydalı olduğu savunulmaktadır. Antioksidan bakımından zengin olan keçiboynuzu, metabolizmayı hastalıklara karşı koruyucu bir etki sağlar. Kolesterol ve Yüksek Tansiyon İçeriği sayesinde birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olarak tüketilebilir. Yapılan bilimsel çalışmalara göre keçiboynuzunun kolesterole karşı iyi geldiği kanıtlanmıştır. İçeriğindeki lifler ve besinler sayesinde kötü kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Yine bilimsel çalışmalara göre keçiboynuzunun yüksek tansiyona karşı da iyi geldiği ispatlanmıştır. Sindirim Sistemi Keçiboynuzunun içeriğinde yer alan beta-karoten adlı madde, vücuttaki serbest radikaller ile savaşır. Lifli yapısı sayesinde mideyi kuvvetlendirici etkisi vardır. Midenin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olarak mideyi birçok hastalığa karşı korur. Antioksidan etkisi ile bağırsaklarda enfeksiyon oluşumunu engeller ve bağırsak kanseri riskini azaltır. İshal Sindirim sistemi için çok faydalı olan keçiboynuzu, sindirim sistemine bağlı olarak gelişebilecek bazı problemlere karşı da iyi gelir. Bu problemlerden en sık karşılaşılanı ishaldir ve keçiboynuzunun ishali önleyici etkisi vardır. İshale yakalanan çocuk ya da yetişkinler keçiboynuzunu rahatlıkla ishal tedavisinde kullanabilir. Akciğer Kanseri Keçiboynuzunun vücut için en önemli etkisi, vücudu özellikle akciğer kanserine karşı korumasıdır. Keçiboynuzu, vücutta kansere yol açabilecek faktörleri en aza indirir. Sigara ya da alkol tüketimi nedeniyle vücuda alınan zararlı maddeleri yok etmeye yardım eder ve akciğeri hastalıklara karşı korur. Alerjik Hastalıklar Keçiboynuzunun antibakteriyel ve antialerjik etkisi vardır. Çok amaçlı bir antioksidan olması nedeniyle özellikle solunum yolunda oluşan zararlı bakterileri yok edici özellik gösterir. Dolayısıyla zararlı bakteriler nedeniyle oluşabilecek hastalıklara karşı vücudu korur. Alerjik astım başta olmak üzere birçok alerjik rahatsızlığa karşı doğal bir şifa kaynağıdır. Astım ve Bronşit Keçiboynuzunun astım nöbetlerini yatıştırıcı etkisi vardır. Aynı zamanda bronşite karşı da iyi geldiği bilinmektedir. Solunum yollarında oluşabilecek tıkanıklığın giderilmesi için kullanılabilir. Çocuklarda solunum yolu hastalıkları için kullanıldığında yetişkinlere oranla daha çabuk sonuç alınabilir. Grip Keçiboynuzu, antioksidan yönünden iyi bir kaynak olduğu için doğal bir antibiyotik olarak kullanılabilir. Özellikle kış aylarında daha çok görülen ve bulaşıcı özelliği olan grip rahatsızlığına karşı çok faydalıdır. Gribe yol açabilecek virüsleri yok ederek vücudu grip benzeri hastalıklara karşı koruyucu görev üstlenir. Öksürük Keçiboynuzu, özellikle şiddetli öksürüklere karşı kullanıldığında öksürüğün hafiflemesine yardımcı olur. Öksürüğe yol açan serbest radikalleri ve enfeksiyonları yok edici özelliği vardır. Cinsel İstek Keçiboynuzu, mükemmel bir enerji kaynağıdır. Cinsel arzuyu artırıcı etkisi vardır. Aynı zamanda iktidarsızlığa karşı da etkili olduğu düşünülmektedir. Sperm sayısının az olduğu vakalarda keçiboynuzu kürü önerilmektedir. |
Cihad
12 Temmuz 2024 CumaKeçiboynuzunun kalorisi ne kadar? 100 gram keçiboynuzunda 254 kalori mi bulunuyor?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaEvet Cihad, doğru bilgiye sahipsin. 100 gram keçiboynuzunda yaklaşık olarak 254 kalori bulunmaktadır. Keçiboynuzu, doğal şekerler ve lif bakımından zengindir, bu yüzden kalori miktarı bu seviyelerde yer alır. Günlük beslenme rutininizde dikkatli bir şekilde tüketmenizi tavsiye ederim.