Yeşil çay kaç kalori, yeşil çay son yıllarda popüler bir şekilde zayıflamak için kullanılan bitkisel çaylardan biri haline gelmiştir. Zayıflamanın yanı sıra, kolesterolü düşürmek, diş sağlığı ve kalp sağlığı gibi sağlık açısından da pek çok faydası bulunmaktadır. Zayıflamak için yapılan diyet listelerinin çoğunda yeşil çaya yer verilmektedir.
Yeşil çay tek başına kalori içermeyen bir çaydır. Yani 1 su bardağı yeşil çay 0 kaloridir.
Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?
- Kilo vermeye yardımcı olur.
- Diş çürüklerini engelleyici etkisi vardır.
- Diş eti hastalıklarına karşı faydalıdır.
- Metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar.
- Özellikle bölgesel zayıflama üzerinde etkilidir.
- Kötü kolesterolü düşürür.
- Diyabet hastalığına karşı korur.
- Bunamayı yavaşlatıcı etkisi bulunmaktadır.
- Kan basıncını düşürmek için kullanılabilir.
- Antioksidan yönünden güçlü bir içeriğe sahiptir.
- Kansere karşı koruyucu özelliği vardır.
- Yüksek tansiyona karşı iyi gelir.
- Kalp sağlığına karşı iyi gelir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.
Yeşil Çay ve Zayıflama: Yeşil çayın zayıflama üzerindeki etkilerini açığa koymak için yapılan araştırmalara göre, yeşil çay açlık hissini bastırarak tokluk süresini uzattığı sonucuna varılmıştır. Ayrıca metabolizmayı daha hızlı çalıştırdığı ve antioksidan özelliği ile yağları parçalayıcı etkisi olduğu açığa koyulmuştur.
Yeşil çay özellikle bel bölgesinde biriken yağları parçalayıcı bir etkiye sahiptir. Bu etkisi ile kalp krizi riskini azaltmaktadır. Ancak kilo verebilmek için diğer bitkisel karışımlarda olduğu gibi yeşil çay da tek başına yetersizdir. Yeşil çayın zayıflama üzerindeki etkisini arttırmak için beraberinde uygun bir diyet ve egzersiz yapılmalıdır. Yani günlük tüketilen besinler nedeni ile alınan kalori kontrol altında tutulmalıdır.
Yeşil Çay Nasıl Yapılır?
Yeşil çay diğer bitkilerde olduğu gibi çok basit bir şekilde hazırlanabilir. 1 çay fincanı yeşil çay için 1 çay kaşığı yeşil çay kullanmak yeterli olur. Hazırlanışında kaliteli su kullanmak önemlidir. Yeteri kadar su kaynatıldıktan sonra kaynayan su ocaktan alınır. Birkaç dakika bekletildikten sonra üzerine 1 çay kaşığı yeşil çay eklenir. 3 dakikadan uzun sürmeyecek kadar bekletilerek içilmeye başlanır. Bekleme süresi uzatılırsa çayın tadı acılaşabilir. Tek başına içilemiyorsa limon ve bal ile tatlandırılabilir.