Tavuklu salata, ızgara tavuk ve taze sebzelerin birleşiminden hazırlanan lezzetli ve sağlıklı bir salata çeşididir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu salata, diyet yapanlar ve sağlıklı yaşamı benimseyenler için ideal bir seçenektir. Yeşil sebzeler ve ızgara tavuk etinin birlikteliği, gerekli lif ve protein oranını dengeli bir şekilde sağlar. Tavuklu salatanın kalori değeri, 1 normal porsiyon için yaklaşık 128 kaloridir. Ayrıca, zeytinyağı miktarını ayarlayarak bu salatayı diyet dostu bir seçenek haline getirebilirsiniz. Tavuklu Salata Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Tavuklu Salata Nasıl Yapılır? Tavuklu salata hazırlığına tavuk göğüslerini biftek şeklinde dilimleyerek başlayalım. Ardından uygun bir kaseye yarım çay bardağı zeytinyağını ilave ederek üzerine ince dilimlenmiş 2-3 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı kekik ekleyelim. Bu karışımı iyice çırparak karıştıralım. Hazırlanan zeytinyağlı sos ile biftek şeklinde dilimlenmiş tavukları arkalı önlü sosa bulayarak uygun bir kabın içine alalım. Sosa bulanan tavuk etlerinin üzerini bir kapak yardımıyla kapatarak buzdolabında 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Biz de bu sırada diğer salata malzemelerini hazırlayalım. Yeşillikleri bol suda yıkayıp sularının süzülmesini sağladıktan sonra atom marul yapraklarını salata tabağının tabanına doğrayarak yerleştirelim. Üzerine semizotu, çeri domates ve salatalık dilimlerini ekleyelim. Yeşilliklerin üzerine haşlanmış mısırları serpiştirelim. Ayrı bir kasede 1 adet limon suyu, yarım kahve fincanı zeytinyağı, yeteri kadar balzamik sirke ve isteğe bağlı tuzu iyice çırptıktan sonra salatanın üzerine gezdirerek dökelim. Sosta beklettiğimiz tavuk etlerini fırının ızgara bölümünde arkalı önlü kızartarak pişirelim. Pişen tavukları şeritler halinde dilimleyip salata tabağındaki yeşilliklerin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirelim. Tavuklu salatanın üzerine arzuya bağlı olarak 1 çorba kaşığı susamı yağsız teflon bir tavada kavurarak serpiştirelim. Tavuklu salatamız artık servise hazır. Afiyet olsun. |