Antep fıstığı, çoğu insan tarafından sevilerek tüketilen bir kuruyemiştir ve sakız ağacıgiller (Anacardiaceae) familyasına aittir. Ülkemizde en çok Gaziantep ilinde yetiştirilen Antep fıstığı, genellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin diğer illerinde de yetiştirilmektedir. Ancak, her ilde yetişen Antep fıstığının kalitesi ve besin değerleri farklılık gösterebilir. İçeriğindeki vitaminler ve mineraller nedeniyle Antep fıstığı, sağlık açısından oldukça faydalı bir çerezdir. Çiğ Antep Fıstığının Kalori Değerleri Orta büyüklükteki kavrulmamış bir Antep fıstığı yaklaşık olarak 6 kalori içermektedir. Antep fıstığının 100 gramı ortalama 560 kaloriye sahiptir. Genellikle kavrulmuş olarak tüketilen Antep fıstığının 30 gramlık bir avuç dolusu porsiyonu yaklaşık 200 kalori içermektedir. Genellikle yüksek kalori içeriğine rağmen, Antep fıstığının yağ asitleri kalitesi ve zengin besin değerleri nedeniyle diyet listelerinde ara öğün olarak yer almaktadır. Diyet listeleri hazırlanırken, sadece düşük kalorili besinler tercih edilmez. Bazı yüksek kalorili fakat çeşitli ve zengin besin değerlerine sahip besinler, kaliteli yağ içerikleri nedeniyle diyet listelerine eklenebilir. Tuzlu ve kavrulmuş Antep fıstığı, kavrulmamış ve tuzsuz Antep fıstığına göre en az 5 kalori daha az içermektedir. 100 Gram Antep Fıstığının Besin Değerleri
100 Gram Antep Fıstığının Mineral Değerleri
100 Gram Antep Fıstığının Vitamin Değerleri
100 Gram Antep Fıstığının Yağ Değerleri
Antep Fıstığının Sağlığa Faydaları Antep fıstığının sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır:
|
orhan
17 Nisan 2024 Çarşambaburdaki değerler güvenilirmi yoksa tahmini değerlermi ?
Cevap yazAdmin
17 Nisan 2024 ÇarşambaOrhan bey, burada verilen değerler genellikle güvenilir kaynaklardan alınmıştır, ancak kesinlik durumuna göre her zaman bir miktar tahmin içerebilir. Bu nedenle, kullanmadan önce kaynakları ve verilerin güncelliğini kontrol etmenizi tavsiye ederim.