Kuru pasta, tatlı veya tuzlu olarak hazırlanan ve kremasız çörek anlamına gelen bir pastane ürünüdür. Pek çok farklı çeşidiyle pastane vitrinlerini süslemesinin yanı sıra, ev hanımları tarafından da çeşitli lezzetli türleri yapılabilmektedir. Kuru pastanın kalori değerleri, tatlı ve tuzlu olarak hazırlanması sonucunda farklılıklar göstermektedir. Örneğin, tuzlu kurabiyenin 1 adeti yaklaşık olarak 75 kalori değerindedir. Ayrıca, kuru pastanın farklı bir çeşidi olan tatlı kuru pastanın 1 adetinin kalori değeri ise 100 kaloriye kadar çıkabilmektedir. Tuzlu Kuru Pasta Tarifi Tuzlu Kuru Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Tuzlu kurabiye hazırlığımıza öncelikle karıştırma kabımıza oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılmış margarini ekleyerek başlayalım. Ardından margarini elle mıncıklayarak ezelim ve üzerine 2 çay bardağı sıvı yağ, yumurta ve 1 çay bardağı yoğurdu ilave ederek karışımı iyice karıştıralım. Üzerine 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek iyice karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edelim ve kurabiye hamurunu 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamurdan ufak ufak parçalar alarak kurabiye şekli verelim ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizelim. (Eğer kurabiye kalıplarınız varsa farklı şekiller vererek kalıp yardımıyla minik kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.) Kurabiye hamuru tükenene kadar aynı şekilde kurabiyeler hazırladıktan sonra kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı ve mavi haşhaş serpiştirelim. Fırınımızı önceden 175 derecede ısıttıktan sonra kurabiyeleri fırına vererek üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından alıp ılıdıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun. Tatlı Kurabiye Tarifi Tatlı Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Tatlı Kurabiye Nasıl Yapılır? Tatlı kurabiye hazırlığımıza ilk olarak 1 paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini karıştırma kabımıza alarak üzerine 6 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edelim ve margarin ile pudra şekeri krema kıvamına gelene kadar elimizle ezelim. Üzerine yumurta sarısı, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek karışımı iyice harmanlayalım. Azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak ve ele yapışmayacak kıvam alan hamurumuzu üzerini kapatarak 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Verilen sürenin sonunda hamurumuzu dolaptan çıkaralım. Yumurta akı ve 1 kase kadar Hindistan cevizini tezgahın üzerine alarak hazırlayalım. Kurabiyeleri pişireceğimiz tepsiye yağlı kağıt serelim. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra dinlenen hamurdan ufak parçalar alarak avuç içinde yuvarlayalım ve top şekline getirdiğimiz hamuru önce yumurta akına sonra ise Hindistan cevizine batırarak iyice bulayalım. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye belli aralıklarla dizelim. Hazır hale gelen kurabiyeleri 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkarıp iyice soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun. |