Sahlep, orkide köklerinin toz haline getirilmesi ile elde edilen ve özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen, kalori miktarı oldukça yüksek olan bir içecektir. Genellikle sahlep, marketlerden paketler halinde alınıp sıcak süte veya sıcak suya konarak tüketilir. Ancak evde sahlep yapmak oldukça basittir. Sahlep yapıp aromasını vermek için birçok yöntem vardır. Kimileri gül suyu kullanırken kimileri portakal çiçeği suyu kullanmaktadır. Bu makalede, sahlebin kalorisi hakkında bilgi verdikten sonra sahlep tarifine geçeceğiz.
Sahlep Diyette Kullanılabilir mi? Sahlep, yüksek besin değeri ile oldukça faydalı bir içecektir. Ancak, şeker ve yağ oranı fazla olduğu için kalori değeri oldukça yüksektir. Bu nedenle, formunu korumak isteyenler ve diyet yapanlar sahlepten uzak durmalıdır. Eğer "sahlepi çok seviyorum ve tüketmeden yapamıyorum" diye düşünüyorsanız, haftada sadece bir bardak tüketin. Tükettiğiniz sahlepi süt yerine sıcak su ile hazırlayın ve kullandığınız şeker oranını azaltın. O gün ekstra sahlep kaynaklı kalori alacağınız için diğer besinlerden aldığınız kalori miktarını düşürün. Kalori ayarlamanızı bu şekilde yaparsanız kesinlikle kilo almazsınız. Zaten kilo almanın kaynakları, yeme içmeden ziyade dengesiz ve bilinçsiz beslenmekten kaynaklanmaktadır. Bir Su Bardağı Sahlepin Besin Değerleri
Sahlepin Malzemeleri
Sahlepin Hazırlanış Tarifi Suyu oda sıcaklığına getirdikten sonra bir kapta nişasta ile karıştırın. Ardından ocağın ateşini hafif açın ve kısık ateşte pişirin. Bu karışımın üzerine hafif hafif ılıyan sütü dökerken bir taraftan da karıştırmaya devam edin. Şeker ve vanilyayı da ekleyin ve iki dakika kaynamaya bırakın. Ocaktan alırken iki çay kaşığı gül suyu damlatın ve ocaktan indirin. Servis edeceğiniz zaman üzerine yarım çay kaşığı tarçın ilave edebilirsiniz. Sahlepin Sağlık İçin Faydaları Nelerdir?
|