Yeşil çay, son yıllarda zayıflamak için popüler bir bitkisel çay haline gelmiştir. Zayıflamanın yanı sıra, kolesterolü düşürmek, diş sağlığı ve kalp sağlığı gibi sağlık açısından da pek çok faydası bulunmaktadır. Zayıflamak için yapılan diyet listelerinin çoğunda yeşil çaya yer verilmektedir. Yeşil çay, tek başına kalori içermeyen bir çaydır. Yani 1 su bardağı yeşil çay 0 kaloridir. Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?
Yeşil Çay ve Zayıflama Yeşil çayın zayıflama üzerindeki etkilerini araştırmak için yapılan çalışmalara göre, yeşil çay açlık hissini bastırarak tokluk süresini uzatmaktadır. Ayrıca metabolizmayı daha hızlı çalıştırdığı ve antioksidan özelliği ile yağları parçalayıcı etkisi olduğu ortaya konulmuştur. Yeşil çay, özellikle bel bölgesinde biriken yağları parçalayıcı bir etkiye sahiptir. Bu etkisi ile kalp krizi riskini azaltmaktadır. Ancak kilo verebilmek için diğer bitkisel karışımlarda olduğu gibi yeşil çay da tek başına yetersizdir. Yeşil çayın zayıflama üzerindeki etkisini artırmak için beraberinde uygun bir diyet ve egzersiz yapılmalıdır. Yani günlük tüketilen besinler nedeniyle alınan kalori kontrol altında tutulmalıdır. Yeşil Çay Nasıl Yapılır? Yeşil çay, diğer bitkilerde olduğu gibi çok basit bir şekilde hazırlanabilir. 1 çay fincanı yeşil çay için 1 çay kaşığı yeşil çay kullanmak yeterli olur. Hazırlanışında kaliteli su kullanmak önemlidir. Yeteri kadar su kaynatıldıktan sonra kaynayan su ocaktan alınır. Birkaç dakika bekletildikten sonra üzerine 1 çay kaşığı yeşil çay eklenir. 3 dakikadan uzun sürmeyecek kadar bekletilerek içilmeye başlanır. Bekleme süresi uzatılırsa çayın tadı acılaşabilir. Tek başına içilemiyorsa limon ve bal ile tatlandırılabilir. Ekstra Bilgiler Yeşil çayın faydaları üzerine yapılan çalışmalar, yeşil çayın kanser hücrelerinin büyümesini engelleyici etkileri olduğunu göstermektedir. Ayrıca, yeşil çayın antioksidan içeriği sayesinde cilt sağlığını iyileştirici ve yaşlanmayı geciktirici etkileri de bulunmaktadır. Yeşil çayın düzenli tüketimi, bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve vücudun hastalıklara karşı direncini artırmaktadır. |