Peynirli börek, pazar kahvaltılarının ve davet sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Yufka, peynir, süt ve yumurta gibi malzemelerle hazırlanan bu lezzetli hamur işi, besleyici özelliklerinin yanı sıra yüksek kalori içeriği ile de dikkat çeker. Peynirli börek yaparken içerisine ekleyeceğiniz yağ miktarına dikkat etmeniz gereklidir. Bu sayede hem lezzetli hem de daha düşük kalorili bir börek yapabilirsiniz. Aşırı tüketimden kaçınmak da sağlığınız açısından önemlidir. Peynirli Börek Çeşitleri ve Malzemeleri Peynirli börek, kabul günlerinde, davet sofralarında ve özel misafirler için sıkça hazırladığımız bir lezzettir. Farklı şekillerde ve farklı malzemelerle yapılabilir. Börek yaparken kullanacağınız peynir çeşidini damak zevkinize göre seçebilirsiniz. Ancak, lor peyniri tercih etmeniz kalori açısından daha avantajlı olacaktır. Lor peyniri, diğer peynir çeşitlerine göre daha düşük kalori içerir. Bu nedenle börek, poğaça ve diğer yemeklerde lor peyniri kullanabilirsiniz. 1 Porsiyon Peynirli Börek Kaç Kalori? 1 porsiyon peynirli börek yaklaşık olarak 389 kalori içermektedir. Ancak, bu kaloriyi düşürmek için light peynir kullanabilir ve tarifte yer alan sıvıyağ, süt, yoğurt gibi malzemelerin miktarını azaltabilirsiniz. Ayrıca böreği ıslatmak için sadece ılık su ve birkaç yemek kaşığı sıvıyağ tercih edebilirsiniz. Bu şekilde hem daha az kalorili hem de lezzetli bir börek yapmanız mümkün olacaktır. Genelde börek ıslatmak için tercih edilen sıvıyağ, yoğurt ve süt, böreğin çok lezzetli olmasında önemli bir faktör olurken, aynı zamanda kalorisinin de yükselmesine sebep olur. Peynirli Börek Besin Değeri
Diyet Peynirli Börek Tarifi Malzemeler
Diyet Peynirli Börek Nasıl Yapılır? Diyet peynirli börek hazırlamaya yumurtaları bir kâsenin içerisine kırıp çırparak başlayın (Arzu ederseniz sadece yumurtanın beyazını da kullanabilirsiniz. Yumurtanın sarısı kalori bakımından daha yüksektir). Çırpılmış yumurtaların içerisine yoğurt ve sıvıyağı ilave edip karıştırın. Yufkalardan bir tanesini temiz ve kuru bir tezgâha serin ve yufkayı dörde bölün. Dört eşit üçgen parçaya kestiğiniz yufkalardan bir tanesini önünüze alın ve her tarafına hazırladığınız sostan bir fırça ile sürün. Lor peyniri, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu bir kâseye alıp karıştırın. Hazırladığınız peynirli karışımdan yufkanın geniş kısmına ilave edip yaydırın. Ardından yufkayı sigara böreği gibi ama çok ince olmayacak şekilde sarıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp yerleştirdikten sonra üst kısımlarına da kalan sostan sürün ve tepsiyi 185 dereceye ısıtılmış fırına koyun. Börekleri kızarana dek pişirin ve piştikten sonra fırından alıp bir süre bekletin. Yeterince dinlenmiş olan börekleri servis tabaklarına alarak sunum yapın. Afiyet olsun. |
Sevcan
11 Mayıs 2024 CumartesiMerhaba. Fazla kilolarım olduğu için diyet yapıyorum. Acaba diye döneminde peynirli börek yersem diyetime zararı ne olur ?
Cevap yazŞemspare
11 Mayıs 2024 CumartesiMerhaba Sevcan hanım, kilo verme dönemlerinde yağlı ve hamurişi yiyeceklerden uzak durmanız gerekir. Vücutta kalori açığı oluşturmanız gerekir.Peynir de yapısı gereği yağlı bir yiyecektir. Hafta 1 bir dilim tüketerek nefsinizi kırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Türel
11 Mayıs 2024 Cumartesiyiyeceğiniz peynirli börek kalorisindeki bir yiyeceği o günlüğüne yemezseniz diyetinizi bozmamış olursunuz ama bunu sık sık yapmamanızı öneririm. kalori hesabı yaparak düzenli bir şekilde diyet listenize uyar ve egzersizler yaparsanız daha rahat zevk alarak kilo verebilirsiniz. bir beslenme uzmanından yardım almadıysanız almanızı öneririm hormonlarınıza bakarak en uygun diyet listesini oluştururlar.
Soru Sor / Yorum Yap